Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Itt az ideje átnézetni a kocsi klímaberendezését

Még éppen időben van, aki most szánja rá magát, hogy átvizsgáltassa az autója klímaberendezését. Erre nem csak azért van szükség, hogy a nyári forróságban teljes kapacitással működni legyen képes, de azért is, hogy ezt hatékonyan tegye.

A klíma áramot, vagyis üzemanyagot fogyaszt

A jól működő, megtisztított, gázzal feltöltött és beszabályozott autóklíma nem csak az izzasztó forróság okozta fáradságtól, az ezzel járó biztonsági kockázatoktól védi meg az autóst, de egyben jelentősen hozzájárul a pénztárcája megóvásához, a fölösleges pénzkidobás elkerüléséhez, mivel az optimálisan működő berendezés komoly megtakarítást jelent az üzemanyag felhasználásban. A nyári kánikulában az autó klímaberendezése valóságos energiafaló szörnyeteggé válik, amely óráról órára kegyetlenül apasztja az üzemanyagtank tartalmát. Főleg a rosszul beszabályozott, kellően meg nem tisztított, elégtelen gázmennyiséggel erőlködő klímára igaz ez.

Egy meleg nyáron több klímaszervizelés árát lehet elpocsékolni

Az nem kérdés, hogy mi a drágább: évente legalább kétszer – a nyári és a téli szezon előtt – átvizsgáltatni az autónk klímaberendezését, vagy az erre fordítandó pénzt megtakarítani és helyette a többszörösét kiadni üzemanyagra. Aki inkább több pénzt költ az autózásra, apránként benzinre kiadva azt, mint hogy a szervizbe hajtson és átvizsgáltassa, beszabályoztassa a klímáját, az nem annyira okosan, mint amennyire a saját pénztárcája ellenségeként jár el. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a többletfogyasztással járó nyilvánvaló többlet üzemanyagköltség mellett a többletfogyasztás következtében az autó számos alkatrésze is gyorsabban használódik el és előbb szorul javításra, cserére. (Gondoljunk csak a katalizátorra!)

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.