Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A teljesen bezárt kocsi is szellőzik, ami nem mindig jó

A gépjárművek, a személyautók úgy vannak konstruálva, hogy a külső levegő, a menetszél és minden egyéb ne tudjon bejutni, vagy ha mégis, akkor kontrollált módon kerüljön az utastérbe.

A szellőzés mellett a tömítés is fontos

Az autónkon számos a légcserét szolgáló nyílás van. A beáramló levegő mennyiségét és sebességét ventilátorok és terelőlapok szabályozzák és irányítják. A klímaberendezések ezeken túl még a levegő hőmérsékletére is hatást tudnak gyakorolni. Csakhogy rajtuk kívül is vannak az autón kisebb-nagyobb nyílások, amelyeken – időnként a tervezők és a konstruktőrök szándékai ellenére áramlik a levegő ki és be az autóban. Konkrétan a tömítésekről, a jármű nyílászáróinál található szigetelésekről van szó. Ezek azt a célt szolgálják, hogy a becsukott ajtó, ablak, csomagtartó illeszkedési pontjainál ne kerülhessen az autóba oda nem való levegő, por és egyéb szennyeződés és víz.

A tömítések kis hibája nagy galibát okozhat

Egy rossz ajtó- vagy ablaktömítés nem csak megkeserítheti az utasok, az autó vezetőjének életét, alaposan leronthatja az utazás közbeni komfortérzetünket, de komoly veszélyt rejt az egészségünkre is. A meghibásodott ajtó- vagy ablaktömítés mentén a kocsiba áramló hideg levegő krónikus ízületi fájdalmakat, de fül és gége panaszokat is okozhat. Nagyon alattomos jelenség, mert – szemben a klíma, vagy a szellőzés okozta hasonló tünetekkel – az utas nem tud ellene védekezni, általában későn veszi észre, és akkor is általában a szellőzéssel, a klímával kezdenek babrálni, ami természetesen nem oldja meg a problémát. A rossz tömítések okozta gondok megelőzéséhez érdemes évente egyszer ebből a célból átvizsgáltatni az érzékeny helyeket.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.