Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Felforrt a hűtővíz

A nyár derekán még a mai, korszerű autóknál is előfordulhat, hogy a hűtőrendszer megoldhatatlan feladat elé kerül, vagy kisebb-nagyobb hiba miatt nem képes gondoskodni a motor hűtéséről. A meglepetés esélyét itt is csökkenthetjük a rendszer időszakos átvizsgáltatásával a szervizben.

Karbantartás, ellenőrzés: működőképes motorhűtés

Évtizedekkel ezelőtt a forró nyári napokon mindennapos látvány volt az útszélén gőzölgő hűtővize miatt veszteglő autó. Az autópályák forró betonján, vagy az araszoló városi forgalomba, esetleg a meredek hegyi utakon rendre felforrt a víz a hűtőkben. Mára ez a ritkaságok közé szorult vissza, de van az a meleg és vannak azok a kisebb-nagyobb hibák, rendellenességek, amelyek miatt még most is fel tud forrni a hűtővíz. Mindjárt a legegyszerűbb, amikor nincs elég víz a rendszerben. Ilyenkor csak utána kell tölteni, lehetőleg desztillált vizet. Az sem ritkaság, hogy a hűtőrács a nyári rovarinvázió és egyéb okok miatt annyira eltömődik, hogy képtelen a hatékony hőcserére. Meg kell tisztítani. A legjobb nagy nyomású vízzel, gőzzel.

A hűtőrendszer kisebb hibája is nagy galibát okozhat

Mivel a hűtőrendszerben túlnyomás alatt kering a hűtőközeg, ezért a legkisebb tömítési hiba, mondjuk a hűtősapka meglazulása, vagy az ottani tömítés hibája a nyomás csökkenéséhez, a keringés romlásához, a víz felforrásához vezethet. Minden olyan esetben, amikor a műszerfalon figyelmeztetést kapunk a hűtővíz túlhevüléséről, azonnal kapcsoljuk be a fűtést. Ez nem éppen kellemes a nyári hőségben, de a célja, hogy gyorsan hőt vonjunk el a rendszerből. Ez után minél előbb hajtsunk egy benzinkúthoz, vagy pihenőhelyre és csak ott állítsuk le a motort. Ha idő előtt leállítjuk, tovább rontjuk a hűtés hatékonyságát, még jobban forrni fog a víz. A hűtősapka levételével várjunk addig, amíg a motor kihűl, mert a nyomás alatt lévő rendszerből felcsapó forró gőz a kezünkre vagy az arcukba csapódhat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata