fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Felforrt a hűtővíz

A nyár derekán még a mai, korszerű autóknál is előfordulhat, hogy a hűtőrendszer megoldhatatlan feladat elé kerül, vagy kisebb-nagyobb hiba miatt nem képes gondoskodni a motor hűtéséről. A meglepetés esélyét itt is csökkenthetjük a rendszer időszakos átvizsgáltatásával a szervizben.

Karbantartás, ellenőrzés: működőképes motorhűtés

Évtizedekkel ezelőtt a forró nyári napokon mindennapos látvány volt az útszélén gőzölgő hűtővize miatt veszteglő autó. Az autópályák forró betonján, vagy az araszoló városi forgalomba, esetleg a meredek hegyi utakon rendre felforrt a víz a hűtőkben. Mára ez a ritkaságok közé szorult vissza, de van az a meleg és vannak azok a kisebb-nagyobb hibák, rendellenességek, amelyek miatt még most is fel tud forrni a hűtővíz. Mindjárt a legegyszerűbb, amikor nincs elég víz a rendszerben. Ilyenkor csak utána kell tölteni, lehetőleg desztillált vizet. Az sem ritkaság, hogy a hűtőrács a nyári rovarinvázió és egyéb okok miatt annyira eltömődik, hogy képtelen a hatékony hőcserére. Meg kell tisztítani. A legjobb nagy nyomású vízzel, gőzzel.

A hűtőrendszer kisebb hibája is nagy galibát okozhat

Mivel a hűtőrendszerben túlnyomás alatt kering a hűtőközeg, ezért a legkisebb tömítési hiba, mondjuk a hűtősapka meglazulása, vagy az ottani tömítés hibája a nyomás csökkenéséhez, a keringés romlásához, a víz felforrásához vezethet. Minden olyan esetben, amikor a műszerfalon figyelmeztetést kapunk a hűtővíz túlhevüléséről, azonnal kapcsoljuk be a fűtést. Ez nem éppen kellemes a nyári hőségben, de a célja, hogy gyorsan hőt vonjunk el a rendszerből. Ez után minél előbb hajtsunk egy benzinkúthoz, vagy pihenőhelyre és csak ott állítsuk le a motort. Ha idő előtt leállítjuk, tovább rontjuk a hűtés hatékonyságát, még jobban forrni fog a víz. A hűtősapka levételével várjunk addig, amíg a motor kihűl, mert a nyomás alatt lévő rendszerből felcsapó forró gőz a kezünkre vagy az arcukba csapódhat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata