Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Legyünk mértéktartók a klíma használatával

A közelgő meleg nyári napokon az autósok életét menti a jól működő klímaberendezés, amely nem csak kényelmi funkciót lát el, de a vezető jobb kondícióban tartásával, elfáradása lassításával biztonsági funkciót is ellát.

A klímát nem csak megvenni, de fenntartani is drága

Még ma is számos olcsó modell esetében a klíma extra felszerelésnek számít, vagyis külön meg kell fizetni. Persze, ha benne van az alapfelszereltségben, akkor is az autót megvásárló fizet a beszereléséért, csak nem külön, hanem az alapárban. Vagyis ára van. De ára van a használatának is, hiszen energiát fogyaszt, amit az autó motorja állít elő közvetve, tehát használata forintosítható az üzemanyagköltségek emelkedésében. Már csak ezért is nagyon fontos, hogy ésszerűen és a szükséglenek megfelelően akkor és olyan fokozatban használjuk, amikor és amilyen mértékű hűtésre feltétlen szükségünk van. Nem kell 38 fokban 20 fokra temperálni az utasteret ahhoz, hogy a kellő komfortérzést elérjük.

A túlhűtés nem csak drága, de egészségtelen is

A túlságosan lehűtött utastér egy határ után, – általában akkor, amikor túl nagy a kinti és a benti hőmérséklet között a különbség – már nem csak fölösleges és energia-, illetve pénzt pazarló, de egyenesen ártalmas az egészségre. Egyre gyakrabban érkeznek a munkahelyi klímaberendezések mellett, az autóklíma berendezésekre is komoly panaszok. Nem egyszerűen arról van szó, hogy valaki nem érzi elég komfortosnak a klimatizált utazást, hanem arról, hogy az úton megbetegszik: ízületi, fül és egyéb panaszai jelentkeznek a befújt hideg levegő miatt. Ezért érdemes nagyobb figyelmet szentelni arra, hogy csak a szükséges mértékben hűtsünk, illetve a beáramló levegő útját az utasok elhelyezkedését figyelembe véve szabályozzuk, illetve időről időre változtassuk, hogy a folyamatos légáramlás okozta megfázást elkerülhessük.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.