Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Így vess véget a felületi rozsdának az autódon

Rozsdás autó

A hosszan tartó telek az autó felületi rozsdásodását eredményezhetik. Eláruljuk, hogy miért alakul ki rozsda a gépjárműveken, továbbá arra is kitérünk, hogyan lehet otthon hatékonyan eltávolítani és mikor kell szakemberhez fordulni. Tarts velünk, mutatjuk a válaszokat!

A legkisebb felületi rozsdafoltot is érdemes időben kezelni

Az autó rozsdásodása nemcsak esztétikai problémát okoz, hanem értékvesztést is. Ráadásul, ha tovább terjed, akkor roncsolhatja az alkatrészeket is. Mi okozza a rozsdásodást? A téli utakon lévő só, mely vízzel és hővel kombinálva rozsdásodást eredményezhet. Hiába védettek korrózióálló fedőréteggel az újabb autók, az idő múlásával ezek is fogékonyak lesznek a rozsdásodásra. A rozsdásodást megelőzni nem lehet, azonban érdemes rendszeresen ellenőrizni az autót, és ha fellép a rozsda, azonnal közbelépni. A rozsdásodást késleltetheti, ha a téli hónapokban nem marad sokáig só az autón, érdemes rendszeresen lemosni. Jó hír, hogy a felületi rozsda eltávolítása az autóról nem bonyolult feladat. Több módszer is ismert, és ezek legtöbbje hatékony is. A legkisebb rozsdafoltot is érdemes időben kezelni, nemcsak a műszaki vizsga előtt kell foglalkozni a problémával, hiszen akkor már sokba kerülhet a helyreállítás.

Hogyan lehet eltávolítani a felületi rozsdát az autóról?

Az első lépés a tisztítás. A korrodálódott felületet meg kell tisztítani mindentől, ami akadályozhatja a rozsda eltávolítását, például szennyeződésektől és festéktől. Ehhez rongyra, csiszolóra, drótkefére és drótkorongra lehet szükség. Csiszolás közben figyelni kell arra, hogy ne kerüljön belélegzésre a felcsiszolt rozsda, hiszen komoly egészségügyi problémákat okozhat a légzőszerv-rendszerben. A tisztítást követően jön a felület passzivátorral történő lekezelése. Fontos, hogy az útmutatóban lévő utasításokat pontosan be kell tartani. Miután elkészült a tiszta felület, kittel ki kell javítani a kisebb hibákat. Amennyiben a kitt nem tudja kitölteni a hézagot, szükség lehet hegesztésre vagy a hibás rész pótlására. A hegesztéshez ponthegesztőt vagy CO-hegesztőt érdemes beszerezni. Ezt követően jön a felület simára köszörülése és a korrózióvédelem. Végül pedig következik a lakkozás, valamint a fényezés. A felületi rozsda eltávolításához fontos, hogy legyen egy megfelelően szellőző műhely vagy garázs, ahol biztonságosan elvégezhető a feladat. Feltétlenül ügyelni kell a megfelelő biztonságra és az egészségügyi védelemre. Aki nem biztos a dolgában, bele se kezdjen, inkább kérje szakember segítségét.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!