Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Így vess véget a felületi rozsdának az autódon

Rozsdás autó

A hosszan tartó telek az autó felületi rozsdásodását eredményezhetik. Eláruljuk, hogy miért alakul ki rozsda a gépjárműveken, továbbá arra is kitérünk, hogyan lehet otthon hatékonyan eltávolítani és mikor kell szakemberhez fordulni. Tarts velünk, mutatjuk a válaszokat!

A legkisebb felületi rozsdafoltot is érdemes időben kezelni

Az autó rozsdásodása nemcsak esztétikai problémát okoz, hanem értékvesztést is. Ráadásul, ha tovább terjed, akkor roncsolhatja az alkatrészeket is. Mi okozza a rozsdásodást? A téli utakon lévő só, mely vízzel és hővel kombinálva rozsdásodást eredményezhet. Hiába védettek korrózióálló fedőréteggel az újabb autók, az idő múlásával ezek is fogékonyak lesznek a rozsdásodásra. A rozsdásodást megelőzni nem lehet, azonban érdemes rendszeresen ellenőrizni az autót, és ha fellép a rozsda, azonnal közbelépni. A rozsdásodást késleltetheti, ha a téli hónapokban nem marad sokáig só az autón, érdemes rendszeresen lemosni. Jó hír, hogy a felületi rozsda eltávolítása az autóról nem bonyolult feladat. Több módszer is ismert, és ezek legtöbbje hatékony is. A legkisebb rozsdafoltot is érdemes időben kezelni, nemcsak a műszaki vizsga előtt kell foglalkozni a problémával, hiszen akkor már sokba kerülhet a helyreállítás.

Hogyan lehet eltávolítani a felületi rozsdát az autóról?

Az első lépés a tisztítás. A korrodálódott felületet meg kell tisztítani mindentől, ami akadályozhatja a rozsda eltávolítását, például szennyeződésektől és festéktől. Ehhez rongyra, csiszolóra, drótkefére és drótkorongra lehet szükség. Csiszolás közben figyelni kell arra, hogy ne kerüljön belélegzésre a felcsiszolt rozsda, hiszen komoly egészségügyi problémákat okozhat a légzőszerv-rendszerben. A tisztítást követően jön a felület passzivátorral történő lekezelése. Fontos, hogy az útmutatóban lévő utasításokat pontosan be kell tartani. Miután elkészült a tiszta felület, kittel ki kell javítani a kisebb hibákat. Amennyiben a kitt nem tudja kitölteni a hézagot, szükség lehet hegesztésre vagy a hibás rész pótlására. A hegesztéshez ponthegesztőt vagy CO-hegesztőt érdemes beszerezni. Ezt követően jön a felület simára köszörülése és a korrózióvédelem. Végül pedig következik a lakkozás, valamint a fényezés. A felületi rozsda eltávolításához fontos, hogy legyen egy megfelelően szellőző műhely vagy garázs, ahol biztonságosan elvégezhető a feladat. Feltétlenül ügyelni kell a megfelelő biztonságra és az egészségügyi védelemre. Aki nem biztos a dolgában, bele se kezdjen, inkább kérje szakember segítségét.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata