Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autówaxok rengetegében – milyet érdemes választani?

Waxolt Opel

Ma már számos autówax található a boltok polcain. Nem mindegy, hogy melyik kerül a kosárba. Az alábbiakban összegyűjtöttünk minden fontos információt az autówaxokkal kapcsolatban és azt is eláruljuk, hogy melyiket érdemes választani.

Hozzájárulnak a csillogás biztosításához és védelmet nyújtanak a szennyeződések ellen

Nemcsak az autó megfelelő fényezésére kell időt és energiát szánni, hanem a végeredmény megőrzésére is. Ebben segítenek a különféle autówaxok, hiszen hozzájárulnak a csillogás biztosításához, valamint védelmet nyújtanak a szennyeződések ellen. Vajon melyik a jó választás? Az, hogy melyik az ideális autówax, esetenként eltér, számos tényezőtől függ. Például családi autók esetében, lehet, hogy csupán egy fújós változat felvitelére van idő, míg mások jóval több időt szánnak a fényezésre és nekik inkább az autóviasz felel meg. Továbbá a gépjármű használata is fontos szempont az autówax kiválasztása során. A ritkán használt, garázsban őrzött autók esetében a hangsúly a látványos csillogáson van. Ezzel ellenben, a mindennap használt, praktikus célok miatt megvásárolt autók esetében fontosabb a csillogásnál, hogy mennyire véd az autówax a sárfelverődés és a kavicsok okozta károk ellen.

Az autóhoz és a pénztárcához kell igazítani a választást

Az említetteken kívül még számos különbség felsorolható, például az autó színe, hiszen más-más autówax jó a sötét fényezés és a fehér fényezés esetében. Jó választás lehet a természetes carnauba alapú autówax, mely a csillogás mellett UV-védelmet is biztosít. Amennyiben nincs idő ennek a változatnak a felvitelére, carnauba tartalmú quick detailer is választható, hiszen a szórófejes változatot elegendő a felületre fújni és aztán letörölni. Szóval gyorsabban felvihetőek, gyors fényezésre alkalmasak. A hard autówaxok azok számára ajánlottak, akik előnyben részesítik az erős védelmet és a kényelmes használatot, hiszen ebből a változatból csupán annyi kerül a felületre, amennyi éppen szükséges. Ezek a waxok inkább azokhoz az autókhoz valók, melyek nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. A soft autówaxok pedig sokkal szebben teríthetőek és nagyobb csillogást eredményeznek. A soft változatok inkább azokhoz az autókhoz javasoltak, melyek kevesebbet közlekednek az átlagosnál. Összességében elmondható, hogy az ideális autówax felvitele nem okoz gondot, nem keletkezik miatta felesleges kiadás és a végeredmény elégedettséggel tölti el az autó tulajdonosát. Mindenkinek a saját autójához és pénztárcájához érdemes igazítania a választást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata