Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Az autówaxok rengetegében – milyet érdemes választani?

Waxolt Opel

Ma már számos autówax található a boltok polcain. Nem mindegy, hogy melyik kerül a kosárba. Az alábbiakban összegyűjtöttünk minden fontos információt az autówaxokkal kapcsolatban és azt is eláruljuk, hogy melyiket érdemes választani.

Hozzájárulnak a csillogás biztosításához és védelmet nyújtanak a szennyeződések ellen

Nemcsak az autó megfelelő fényezésére kell időt és energiát szánni, hanem a végeredmény megőrzésére is. Ebben segítenek a különféle autówaxok, hiszen hozzájárulnak a csillogás biztosításához, valamint védelmet nyújtanak a szennyeződések ellen. Vajon melyik a jó választás? Az, hogy melyik az ideális autówax, esetenként eltér, számos tényezőtől függ. Például családi autók esetében, lehet, hogy csupán egy fújós változat felvitelére van idő, míg mások jóval több időt szánnak a fényezésre és nekik inkább az autóviasz felel meg. Továbbá a gépjármű használata is fontos szempont az autówax kiválasztása során. A ritkán használt, garázsban őrzött autók esetében a hangsúly a látványos csillogáson van. Ezzel ellenben, a mindennap használt, praktikus célok miatt megvásárolt autók esetében fontosabb a csillogásnál, hogy mennyire véd az autówax a sárfelverődés és a kavicsok okozta károk ellen.

Az autóhoz és a pénztárcához kell igazítani a választást

Az említetteken kívül még számos különbség felsorolható, például az autó színe, hiszen más-más autówax jó a sötét fényezés és a fehér fényezés esetében. Jó választás lehet a természetes carnauba alapú autówax, mely a csillogás mellett UV-védelmet is biztosít. Amennyiben nincs idő ennek a változatnak a felvitelére, carnauba tartalmú quick detailer is választható, hiszen a szórófejes változatot elegendő a felületre fújni és aztán letörölni. Szóval gyorsabban felvihetőek, gyors fényezésre alkalmasak. A hard autówaxok azok számára ajánlottak, akik előnyben részesítik az erős védelmet és a kényelmes használatot, hiszen ebből a változatból csupán annyi kerül a felületre, amennyi éppen szükséges. Ezek a waxok inkább azokhoz az autókhoz valók, melyek nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. A soft autówaxok pedig sokkal szebben teríthetőek és nagyobb csillogást eredményeznek. A soft változatok inkább azokhoz az autókhoz javasoltak, melyek kevesebbet közlekednek az átlagosnál. Összességében elmondható, hogy az ideális autówax felvitele nem okoz gondot, nem keletkezik miatta felesleges kiadás és a végeredmény elégedettséggel tölti el az autó tulajdonosát. Mindenkinek a saját autójához és pénztárcájához érdemes igazítania a választást.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.