Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Így spórolhatsz a benzinköltségen, ha vakációzni indulsz!

Egy nyaralás nem olcsó mulatság, jól meg kell gondolni, hova és milyen hosszú időre tudunk elmenni kikapcsolódni a családdal. Persze ott is költeni kell, vegyük hát számításba, hogyan tudnánk mégis spórolni. A válasz egyszerű: a benzinköltségen!

Ne a költségeken aggódj!

Ha a család nyaralni indul, bizonyára olyan helyet keres, ami számára megfizethető, ne azon kelljen aggódni a pihenés helyett, hogy hogyan fogunk még egy fagyit venni a gyereknek, vagy miből ülünk be egy étterembe. Persze addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér, de a nyári vakáció alatt az ember hajlamos kicsit jobban elengedni magát, és persze a költéseit. Kis odafigyeléssel azonban sokat spórolhatunk, például az utazással. Van néhány egyszerű trükk, amit ha betartunk, sokkal kevesebbet kell üzemanyagra költeni a nyaralás alatt, így nem kell nemet mondanunk a lurkóknak, ha kérnek még egy jégkrémet, vagy több pénzünk marad meg a szabadság utáni időszakra. Mire figyeljünk, ha autóval indulunk útnak? Az első és legfontosabb, hogy készítsük fel a járművet az utazásra. Érdemes elvinni a szervizbe a kocsit akkor is, ha nem tapasztalunk semmi rendkívülit rajta, így könnyen kiderülhetnek a rejtett hibák: egy elhasználódott gyertya, egy rossz tömítés, de az sem árt, ha ekkorra ütemezzük az olajcserét. Ha bármelyik alkatrész hibásan működik az teljesítménycsökkenéssel és nagyobb fogyasztással járhat, hosszútávon pedig sokkal magasabb szerelési költségekkel. Arról nem is beszélve, hogy mennyire rontaná el a pihenést, ha út közben valahol lerobbanna az autó. Trélerrel hazahozatni, főleg külföldről, akár a jövő évi nyaralásra szánt pénzt is felemésztheti.

Mire figyeljünk még?

Ha az autó rendben, akkor már csak a keréknyomást kell ellenőriznünk indulás előtt, hiszen a túl puha abroncsok miatt többet fogyaszthat a kocsi. Ha ezzel is megvagyunk, jól gondoljuk át, hogy mit viszünk magunkkal az útra: igyekezzünk csak a legszükségesebbeket bepakolni a járműbe, hiszen a nagyobb teher miatt az autó is többet eszik. Várhatóan nem pont ezen a nyaraláson fogunk elkezdeni a súlyzókkal edzeni, és a család ásványvíz-szükségletét is meg tudjuk venni azon a településen, ahol a szállásunk található. Még mielőtt útra kelnénk, alaposan tervezzük meg az útvonalat, így kerülő nélkül fogunk tudni eljutni a nyaralás helyszínére, nem kell eltévedés miatt drága plusz kilométereket utaznunk a kocsival. Hiába tűnik rövidebb útnak, és kilométerben lehet, hogy az is, de ha lehetőségünk van rá, inkább válasszuk az autópályákat ahelyett, hogy a hegyeken keresztül a szerpentinen próbálunk eljutni az úti célunk felé. Az emelkedők megmászása ugyanis plusz energiába kerül az autónak is, szemben azzal, ha a sztrádán egy jól megválasztott, alacsony fordulatszámon, egyenletes tempóval haladnánk a pihenőhely felé. Figyeljünk az elindulásokra, és a sebességváltásokra is, lehetőség szerint ne nyomjuk tövig a gázpedált, ilyenkor ugyanis szintén több üzemanyagot éget el a kocsi, mint akkor, ha egyenletes gyorsítással vesszük fel az utazósebességünket. Ha van rá lehetőségünk, akkor utazzunk éjszaka, hiszen ilyenkor hűvösebb az idő, és nem kell klímát használnunk. A légkondíció használata ugyanis szintén növelheti az autó fogyasztását. Ha ezeket az egyszerű lépéseket betartjuk, akkor egy hosszú út során jelentősen csökkenthetjük a kocsi üzemanyag fogyasztását, így spórolhatunk a legtöbbet, hogy ne kelljen nélkülöznünk a szabadság utolsó napjain, és a nyugodt pihenésnek szentelhessük a nyaralás időszakát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata