Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Így spórolhatsz a benzinköltségen, ha vakációzni indulsz!

Egy nyaralás nem olcsó mulatság, jól meg kell gondolni, hova és milyen hosszú időre tudunk elmenni kikapcsolódni a családdal. Persze ott is költeni kell, vegyük hát számításba, hogyan tudnánk mégis spórolni. A válasz egyszerű: a benzinköltségen!

Ne a költségeken aggódj!

Ha a család nyaralni indul, bizonyára olyan helyet keres, ami számára megfizethető, ne azon kelljen aggódni a pihenés helyett, hogy hogyan fogunk még egy fagyit venni a gyereknek, vagy miből ülünk be egy étterembe. Persze addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér, de a nyári vakáció alatt az ember hajlamos kicsit jobban elengedni magát, és persze a költéseit. Kis odafigyeléssel azonban sokat spórolhatunk, például az utazással. Van néhány egyszerű trükk, amit ha betartunk, sokkal kevesebbet kell üzemanyagra költeni a nyaralás alatt, így nem kell nemet mondanunk a lurkóknak, ha kérnek még egy jégkrémet, vagy több pénzünk marad meg a szabadság utáni időszakra. Mire figyeljünk, ha autóval indulunk útnak? Az első és legfontosabb, hogy készítsük fel a járművet az utazásra. Érdemes elvinni a szervizbe a kocsit akkor is, ha nem tapasztalunk semmi rendkívülit rajta, így könnyen kiderülhetnek a rejtett hibák: egy elhasználódott gyertya, egy rossz tömítés, de az sem árt, ha ekkorra ütemezzük az olajcserét. Ha bármelyik alkatrész hibásan működik az teljesítménycsökkenéssel és nagyobb fogyasztással járhat, hosszútávon pedig sokkal magasabb szerelési költségekkel. Arról nem is beszélve, hogy mennyire rontaná el a pihenést, ha út közben valahol lerobbanna az autó. Trélerrel hazahozatni, főleg külföldről, akár a jövő évi nyaralásra szánt pénzt is felemésztheti.

Mire figyeljünk még?

Ha az autó rendben, akkor már csak a keréknyomást kell ellenőriznünk indulás előtt, hiszen a túl puha abroncsok miatt többet fogyaszthat a kocsi. Ha ezzel is megvagyunk, jól gondoljuk át, hogy mit viszünk magunkkal az útra: igyekezzünk csak a legszükségesebbeket bepakolni a járműbe, hiszen a nagyobb teher miatt az autó is többet eszik. Várhatóan nem pont ezen a nyaraláson fogunk elkezdeni a súlyzókkal edzeni, és a család ásványvíz-szükségletét is meg tudjuk venni azon a településen, ahol a szállásunk található. Még mielőtt útra kelnénk, alaposan tervezzük meg az útvonalat, így kerülő nélkül fogunk tudni eljutni a nyaralás helyszínére, nem kell eltévedés miatt drága plusz kilométereket utaznunk a kocsival. Hiába tűnik rövidebb útnak, és kilométerben lehet, hogy az is, de ha lehetőségünk van rá, inkább válasszuk az autópályákat ahelyett, hogy a hegyeken keresztül a szerpentinen próbálunk eljutni az úti célunk felé. Az emelkedők megmászása ugyanis plusz energiába kerül az autónak is, szemben azzal, ha a sztrádán egy jól megválasztott, alacsony fordulatszámon, egyenletes tempóval haladnánk a pihenőhely felé. Figyeljünk az elindulásokra, és a sebességváltásokra is, lehetőség szerint ne nyomjuk tövig a gázpedált, ilyenkor ugyanis szintén több üzemanyagot éget el a kocsi, mint akkor, ha egyenletes gyorsítással vesszük fel az utazósebességünket. Ha van rá lehetőségünk, akkor utazzunk éjszaka, hiszen ilyenkor hűvösebb az idő, és nem kell klímát használnunk. A légkondíció használata ugyanis szintén növelheti az autó fogyasztását. Ha ezeket az egyszerű lépéseket betartjuk, akkor egy hosszú út során jelentősen csökkenthetjük a kocsi üzemanyag fogyasztását, így spórolhatunk a legtöbbet, hogy ne kelljen nélkülöznünk a szabadság utolsó napjain, és a nyugodt pihenésnek szentelhessük a nyaralás időszakát.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!