Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Így készítsd fel a kocsid télre!

Itt van az ősz, itt van újra, és észre sem vesszük, máris átlépünk a téli hónapokba. Mielőtt azonban eljönne az igazán zord, hideg idő, fel tudjuk rá készíteni magunkat, és természetesen az autónkat is. Mire figyeljünk? Mit kell tennünk, hogy gond nélkül átvészeljük a kocsival a téli hónapokat?

A legfontosabb lépések

Ha jön a tél, akkor az első feladat, amit el kell végeznünk, hogy leporoljuk a téli gumikat. Először is ellenőrizzük le, hogy megfelelő-e a profilmélység, általában 4 milliméter alatt már nem ajánlatos a felszerelésük. Vizsgáljuk meg, hogy nem kopottak-e, nézzük meg, hogy nincs-e rajtuk sérülés, és azt se felejtsük el számításba venni, hogy hány éve használjuk az abroncsokat. A hat-hét évnél idősebb gumiabroncsok anyaga ugyanis elöregszik, így azokat már érdemes lecserélni. Ha mindent rendben találtunk, akkor szereltessük fel legkésőbb akkor, ha a hőmérséklet tartósan hét Celsius fok alatt marad. Ezután következik a hűtőfolyadék vizsgálata: ellenőrizzük le, hogy megfelelő mennyiségben van-e az autóban, valamint azt sem árt megtudni, hogy mennyi lehet a fagyáspontja. Ha szükséges vegyünk hozzá fagyálló hűtőfolyadékot és állítsuk be a megfelelő értékekre. Magyarországon a mínusz húsz-huszonöt fokig ellenálló hűtőfolyadék használatával már nemigen lehet baj. Ha a hűtővíz rendben, akkor fordítsuk figyelmünket a szélvédő felé. Az ablakmosó folyadék a kánikulában valószínűleg kicserélődött a sokkal olcsóbb nyári szélvédőmosó folyadékra, így azt le kell cserélnünk olyanra, amely ellenáll a hideg téli napoknak is. Az sem árt, ha az ablaktörlő lapátra is teszünk egy pillantást, a nyirkos őszi-téli időben többet fogjuk használni. Ha sérült, akkor szereljünk fel egy újat.

Mire figyeljünk még?

A hideg, téli hónapokban az akkumulátor is nagyobb terhelésnek van kitéve. Ahhoz, hogy egyik reggel ne járjunk pórul amiatt, hogy lemerült, érdemes leellenőriztetnünk, hogy milyen állapotban van az akku. Az sem árt, ha beszerzünk egy töltőt, és egy bikakábelt, így valamilyen módon megpróbálhatunk életet lehelni bele, ha szükséges. Vizsgáljuk meg az autó világításait is. Télen korábban sötétedik, amiatt várhatóan ritkábban érünk haza világosban, így fokozottan van rá szükség, hogy minden lámpa hibátlanul működjön. Sajnos sok a félszemű, ködlámpás autó az utakon, ne legyünk mi is azok, cseréljünk azonnal minden kiégett izzót. Ha mindezzel megvagyunk, akkor már csak néhány apróságot kell beszereznünk, amely megkönnyítheti a mindennapjainkat télen. Bármikor szükségünk lehet jégoldóra, ha reggel arra ébredünk, hogy vastag réteg képződött a szélvédőn. A fellazított jeget könnyedén eltüntethetjük az autóban hagyott jégkaparóval. Ahhoz, hogy a művelet közben ne fagyjon hozzá a kezünk, érdemes egy kesztyűt is tartani a csomagtartóban. Ha mindezt nem az utcai lámpák fényénél csináljuk, akkor jó szolgálatot tehet egy zseblámpa is a kocsiban. Nem árt, ha beszerzünk egy úgynevezett zárolajozó jégoldó sprayt sem, így fagyos időben is bejuthatunk az autónkba. Ha nagyobb távolságra indulunk, akkor jó szolgálatot tehet a hólánc, valamint legyen nálunk mindig egy feltöltött mobiltelefon, esetleg egy pokróc. Ha baleset miatt vesztegelnünk kell, kifogy az üzemanyag, vagy minket ér baj a jeges, havas, csúszós úton, akkor így tudunk segítséget hívni. Ha mindennel megvagyunk, akkor bátran útra kellhetünk, de tartsuk szem előtt, hogy mindig az útviszonyoknak és az időjárási körülményeknek megfelelően vezessünk. Télen a fagyos, ködös időben gyakran változhatnak a körülmények, inkább közlekedjünk lassabban, hogy biztosan megérkezzünk az úticélunkhoz.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata