Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ülésfűtés utólag?

Zord, téli reggeleken kevés kellemetlenebb helyzet van, mint a fűtött szobából kilépve beülni az éjszaka lehűlt autóba. Hiába adjuk rá a gyújtást és kapcsoljuk be a fűtést, szükség van néhány percre, mire abba tudjuk hagyni a vacogást. Megoldást az ülésfűtés jelentheti, azonban ez nem minden járműben szériatartozék. Be lehet-e szereltetni utólag a kocsiba?

Milyen lehetőségeink vannak?

Ha nem akarjuk megvárni, mire az autó légkondicionálója felmelegíti az utasteret, akkor van lehetőségünk az ülés fűtésére alkalmas kiegészítőket vásárolni. Több eszköz is a rendelkezésünkre áll: beszerezhetünk olyan üléshuzatot, amelyben beépített fűtőszál van, vagy vehetünk hasonló ülőpárnát is. Ezek ugyan néhány ezer forintért elérhetőek, azonban minden ki-, és beszálláskor igazgatnunk kell, mivel jó eséllyel el fog csúszni a kijelölt helyéről, ráadásul elfoglalják szivargyújtót is, ugyanis onnan tudunk neki áramot biztosítani. Vigyázzunk az innen-onnan beszerzett, olcsóbb termékekkel, ugyanis nem biztos, hogy túlmelegedés elleni védelemmel fel vannak szerelve, így érhet minket meglepetés a használatuk közben. Ráadásul, még ha jól is működnek, nem biztos, hogy egyetlen telet kibírnak. Persze lehet jobb minőségűeket venni, akár garanciát is kaphatunk rá, ugyanakkor nem ez a legjobb megoldás, bár az is igaz, hogy a semminél ez is jobb lehet. Az igazi segítséget a gyári ülésfűtés utólagos beszerelése jelentheti, ha már a szalonból kigördülő autóba nem kérte az első tulajdonos. Akár mi gondolkodtunk rosszul, akár használtan vettük a kocsit, érdemes beruházni rá, a komfortérzetünket jelentősen meg tudja emelni a téli hónapokban. A gyári ülésfűtés azonban nem olcsó mulatság, ezért nyugodtan nézhetünk egyéb, alternatív megoldások után.

Az ülésfűtés beszerelése

Ha spórolni szeretnénk, de nem felel meg nekünk a fűthető üléshuzat vagy párna, ugyanakkor nem akarjuk kifizetni a gyári ülésfűtést sem, akkor választhatunk univerzális ülésfűtést is. Ez hasonló, mint a gyári, minőségében a tapasztalatok szerint nagyjából megegyezik az eredetivel, a költsége viszont jóval kevesebb, mintha a szalonból elhozott autóhoz kértük volna extraként. Hajlékony karbon fűtőszálakat szerelnek az ülésbe a szövet és a szivacs közé, amely igény szerint szabályozható hőmérsékletre fűti fel az ülésünket, ráadásul a két első ülésen egymástól függetlenül is állítható a fűtés erőssége. Az így kapott meleg elhozza számunkra a komfortérzetet, az ülésfűtés beszerelése a szövet alá viszont egyáltalán nem ront rajta. Arra gondolunk, hogy amíg az ülőpárna vagy a huzat használatával egy kicsit megváltozhat az ülés formája, addig az univerzális ülésfűtés utólagos kialakítása nem módosítja azt. A karbonszálas ülésfűtés beszerelése nagyon gyorsan megvan, néhány óra alatt elkészül, bízzuk ezt ennek ellenére szakemberre. Ha mi kezdenénk neki, akkor könnyen kárt tehetnénk az ülésben. Először is áramtalanítani kell a kocsit, majd kiszerelni az üléseket. Ezután az ülőkárpit óvatos bontása következik. Cél, hogy külön lehessen választani a szövetet és a szivacsot. Ezután a fűtőszálakat szakszerűen kell helyére rakni, majd rögzíteni, végül az ülést visszaalakítani eredeti állapotába. Az ülés autóba való visszahelyezése után be kell kötni az elektromos rendszerbe a fűtést. Nem tűnik nehéznek, de sok a buktatója. Érdemes a munka elkészülte után egy próbát végezni, hogy mindent jól csináltunk-e. Végül pedig nincs más dolgunk, mint elégedetten behuppanni a fűtött ülésbe. Ha használat közben bármilyen hibát észlelnénk, akkor bátran keressük fel a szervizt, aki beszerelte, ugyanis nem ritka, hogy akár hét év garanciával is megvásárolható az ülésfűtés.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata