Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan vezessünk ónos esőben?

Arra a kérdésre, hogy hogyan vezessünk ónos esőben a legjobb válasz: sehogy. Ne vezessünk ónos esőben! Az aszfaltra, vagy betonra fagyott vékony jégréteg ugyanis több mint veszélyes, mert életveszélyes.

Négyszer nagyobb kockázat

A baleseti statisztikák szerint az ónos esőben 4-szer nagyobb a baleseti kockázat, mint a száraz úton és 2-szer nagyobb, mint a havas aszfalton. Így a helyes döntés, ha az időjárás előrejelzés szerint ónos eső várható, hogy otthon hagyjuk az autónkat. Bármilyen jól és profi módon vezetünk ilyen körülmények között is, nagy a valószínűsége annak, hogy mások mégsem ilyen felkészültek. Bármilyen óvatosak is vagyunk mi magunk, a többiek majd összetörik az autónkat helyettünk. Az életszerű azonban az a helyzet, amikor útközben ér minket ónos eső, tehát már kint vagyunk a harcmezőn és lehetetlen biztonságos kikötőbe manőverezni.

Mi van ha váratlanul jön az ónos eső?

Először is: onnan lehet észrevenni, hogy ónos esőben vagyunk, hogy az autó túlságosan, szinte hangtalanul, simán megy az úton, mintegy úszik az aszfalton, a betonon. Ilyenkor pillantsunk a külső hőmérőre, ha van ilyen, esetleg az aszfalt hőmérsékletét kijelzőre, és látni fogjuk, hogy az eső ellenére a külső hőmérséklet 0 fok Celsius alá esett. Ilyenkor a víz vékony film formájában az úttestre fagy, kész az autós jégpálya. Ebben az esetben a legfontosabb, amit semmiképpen sem szabad tenni: gyorsan fékezni, élesen irányt változtatni. Helyette fokozatosan lassítani kell és a kormánnyal nagyon óvatosan bánjunk. Vigyázat! Még a motorfék is megcsúszást okozhat! Legrosszabb, ha még nem cseréltük le a nyári gumiabroncsainkat téli gumira. Ezt jobb megelőzni, várj Önt a Kovács autószerviz Szegeden, akciós gumicsere csomagjaival.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.