fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan váltsunk biztosítást?

Úgy általában azt lehet mondani, hogy a meglévő biztosításunkat csak akkor váltsuk le, ha az érvényesnél jobb feltételekkel köthetünk újat. Ez első ránézésre nem állapítható meg, ezért gondosan és részletekbe menően ismerkedjünk meg a feltételekkel.

A biztosítók is óvatosak, legyünk mi is azok

A biztosítók is óvatosak és körültekintőek, amikor egy-egy ügyféllel kötelező, vagy Casco biztosítást kötnek. Nagyon sok tényezőt vizsgálnak meg és vesznek figyelembe, amikor a kockázat nagyságát megbecsülik és ennek megfelelően a biztosítási díjat kikalkulálják. Itt az autó értéke, kora mellett a vezető előélete, de még a lakhelye is fontos szerepet játszik. Ebből kiindulva, az autósnak is érdemes alaposan górcső alá venni az adott biztosító ajánlatát, sőt magát a biztosítót is. Nem elég csak a biztosítási díjra koncentrálni, de azt is meg kell nézni, ami az ajánlat vagy az aláírásra ajánlott szerződés apró betűs részeiben van. Jó előre tudni a biztosítóról, hogy hol vannak irodái, hogyan bonyolítja a kárfelmérést és általában milyen szakszerűen jár el. Az is lehet szempont, hogy érvényes-e kőfelverődés esetén keletkezett szélvédőjavításra.

A kötelező biztosításnál is figyelni kell

Az autó kötelező biztosításának megkötésekor is oda kell figyelni, hogy kivel szerződünk. Általában az adott szerződés lejárta előtti 30 napon belül lehet biztosítót váltani. Használt autó vásárlásakor 24 órán belül biztosítást kell kötni. E nélkül át sem lehet írni az autót az új tulajdonos nevére. A legjobb éves egy összegben kifizetni a díjat, ha erre mód van. Nem csak azért, mert ilyenkor egy évre nézve alacsonyabb a biztosítási díj, de azért is, mert ezzel elkerülhető az elfelejtett kötelező biztosítási díjbefizetéssel járó bonyodalom. Harmincnapos késedelem esetén ugyanis a biztosító felmondja a szerződést, amit azonban a következő 30 napon belül még meg lehet hosszabbítani, viszont azon túl már csak új biztosítás megkötésére van mód, úgy, hogy közben a be nem fizetett időszakra járó díjat is le kell róni. Érdemes külön utazás biztosítást is kötni, hiszen mindig jól jöhet a segítség az utakon!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata