Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan váltsunk biztosítást?

Úgy általában azt lehet mondani, hogy a meglévő biztosításunkat csak akkor váltsuk le, ha az érvényesnél jobb feltételekkel köthetünk újat. Ez első ránézésre nem állapítható meg, ezért gondosan és részletekbe menően ismerkedjünk meg a feltételekkel.

A biztosítók is óvatosak, legyünk mi is azok

A biztosítók is óvatosak és körültekintőek, amikor egy-egy ügyféllel kötelező, vagy Casco biztosítást kötnek. Nagyon sok tényezőt vizsgálnak meg és vesznek figyelembe, amikor a kockázat nagyságát megbecsülik és ennek megfelelően a biztosítási díjat kikalkulálják. Itt az autó értéke, kora mellett a vezető előélete, de még a lakhelye is fontos szerepet játszik. Ebből kiindulva, az autósnak is érdemes alaposan górcső alá venni az adott biztosító ajánlatát, sőt magát a biztosítót is. Nem elég csak a biztosítási díjra koncentrálni, de azt is meg kell nézni, ami az ajánlat vagy az aláírásra ajánlott szerződés apró betűs részeiben van. Jó előre tudni a biztosítóról, hogy hol vannak irodái, hogyan bonyolítja a kárfelmérést és általában milyen szakszerűen jár el. Az is lehet szempont, hogy érvényes-e kőfelverődés esetén keletkezett szélvédőjavításra.

A kötelező biztosításnál is figyelni kell

Az autó kötelező biztosításának megkötésekor is oda kell figyelni, hogy kivel szerződünk. Általában az adott szerződés lejárta előtti 30 napon belül lehet biztosítót váltani. Használt autó vásárlásakor 24 órán belül biztosítást kell kötni. E nélkül át sem lehet írni az autót az új tulajdonos nevére. A legjobb éves egy összegben kifizetni a díjat, ha erre mód van. Nem csak azért, mert ilyenkor egy évre nézve alacsonyabb a biztosítási díj, de azért is, mert ezzel elkerülhető az elfelejtett kötelező biztosítási díjbefizetéssel járó bonyodalom. Harmincnapos késedelem esetén ugyanis a biztosító felmondja a szerződést, amit azonban a következő 30 napon belül még meg lehet hosszabbítani, viszont azon túl már csak új biztosítás megkötésére van mód, úgy, hogy közben a be nem fizetett időszakra járó díjat is le kell róni. Érdemes külön utazás biztosítást is kötni, hiszen mindig jól jöhet a segítség az utakon!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata