Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Változások az új rendszámokban

Magyarországon a három betű és három szám kombinációjából álló rendszámokat használnak az autók azonosításához. Az idén decemberben már nagyon sok helyen elfogyott az N betűvel kezdődő rendszám, és hozzáláttak a P-vel kezdődők osztásához.

Miért a P, ha az N után az O jönne?

Bár az ABC-ben az N után nem a P, hanem az O jönne, mégis N-nel kezdődő rendszámokat adnak csak ki. Ennek az oka, hogy az O könnyen összekeverhető a Q-val, vagy a 0-val. (nullával). Senki ne lepődjön meg azonban, ha azt tapasztalja, hogy – bár már több P betűvel kezdődő rendszámot látott, mégis N betűs rendszámot kap az új autójára. Ennek az az oka, hogy az egyes hivatalokban nem egyszerre fut ki egy adott betű, van ahol korábban és van ahol később térnek át az új számmal kezdődőre. Egyébként először a zöld rendszámú kocsik kapnak P betűvel kezdődő rendszámot, mert ott már kifutottak az N betűsekből.

Gyorsabban változik a rendszám, mint korábban

Mostanában felgyorsult a rendszámok változása, mivel a korábbi néhány évhez képest megnőtt az új autók és a külföldről behozott használt autók forgalomba állítása. Ebből arra lehet következtetni, hogy a korábban kalkuláltnál hamarabb kell majd egy új rendszámtípusra átállni, mivel a mai három betű és három szám kombinációjából álló lehetőségei kimerülnek. Ez a hamarabb sem lesz azonban holnap, vagy holnap után. A szakemberek azzal számolnak, hogy 2030 körül kell majd bevezetni Magyarországon egy új rendszámtípust, mert addigra fogynak el a ma használatosak. Azt is jó tudni, hogy a rendszám nélküli autó forgalomba helyezése előtt még műszaki vizsgára is el kell vinnünk járművünket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.