Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Vizsgáztatás bonyodalmakkal… P-s rendszám műszakija….

Az autó vizsgáztatása néha nem oldható meg bonyodalom nélkül. Az egyik alapvető kérdés, hogy mi az eljárás akkor, ha a műszaki vizsga lejárt és így kellene a járművet vizsgára vinni.

Mikor vizsgáztassuk az autónkat?

A kézen fekvő megoldás minden bonyodalom elkerülésére, hogy az autónkat még az előtt levizsgáztatjuk, mielőtt lejár a forgalmi engedélye. Mégpedig – ha lehet és miért ne lehetne – nem egy-két nap ráhagyással kalkulálunk, hanem hetekkel, mert arra is számítani kell, hogy megbukik a járgány a vizsgán és új időpontban új vizsgára kell vele hajtani. Ha minden elővigyázatosság ellenére, vagy annak hiányában úgy kell vizsgára vinni az autót, hogy nincs érvényes forgalmija, akkor útvonalengedélyt kell kérni a rendőrségtől. Ez nem feltétlenül egyszerű megoldás, de sokkal jobb, mint az úgy nevezett P-rendszám.

A P-rendszám mire jó?

A P-rendszám egy olyan ideiglenes rendszám, amelyet bármilyen autóra fel lehet szerelni és azzal rövid, jellemzően próbautat lehet tenni. Az ilyen rendszámot az autókereskedők és szervizek életének megkönnyítésére találták ki. Nyilván arra is jó lehet, hogy olyan járműre szereljék fel, amelyet egyébként – üzembe helyezési engedély nélkül – csak trélerrel lehetne szállítani. A P-rendszám az autókereskedőt az üzembe helyezési díj és az autóadó befizetése nélkül is, egy átalány kötelező biztosítással egybekötve, feljogosítja arra, hogy egy üzemeltetési naplóba történt bejegyzéssel együtt a rendszámot bármelyik eladás és honosítás előtt álló autóra felszerelje. Természetesen alapfeltétel, hogy ezek az autók a közúti forgalomba való részvételre alkalmas állapotban legyenek. A P-rendszám kizárólag erre való. Ne vásároljunk és ne üzemeltessünk autót P-rendszámmal, mert az csalások sorozatát jelenti, aminek a végén akár a börtönbe is kerülhetünk.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.