fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

E-mail üzenet írása

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan teszteljük az autó akkumulátort télen?

Az autó akkumulátorát télen és nyáron egyformán kell tesztelni, mégpedig lehetőleg rendszeresen. Ezzel sok kényelmetlenséget és bosszúságot előzhetünk meg, és a pénztárcánkat is kímélhetjük.

Egyszerű akkumulátor teszt.

Aki végkép nem akarja magát egy autószerviz szakemberére bízni, azoknak van néhány egyszerű lehetőségük arra, hogy megközelítő képet alkothassanak az akkumulátoruk állapotáról. A nedves, vagy nyitott akkumulátorok esetében legalább egyszer egy évben mindenképpen ellenőrizni kell, hogy az elektrolit elfedi-e a lamellákat. Ez a gondozásmenteseknél szükségtelen. Ha hiány látszik, akkor desztillált, vagy ioncserélt vizet kell a feltöltéshez használni. A töltöttséget az elektrolit sűrűségének mérésével is meg lehet állapítani, de ehhez speciális műszerre van szükség. Az optimális sűrűség köbcentinként 1,28 gramm. A 1,25-ös értéknél, rá kell tölteni. Ha nem férünk az elektrolithoz, az akkumulátor feszültségét érdemes egy éjszakányi pihenés után megnézni. Ilyenkor 12,4 Voltnak kell lennie. Ha kevesebb jöhet a töltő. Abban az esetben, ha hideg indításkor a feszültség kisebb, mint 10 V, nagy valószínűséggel új akkumulátort kell vennünk. Webáruházában megrendelheti előre autójához az új akkumulátort autószerviz időpont kéréssel egybekötve, hogy a lehető leggyorsabban cserélje autója akkumulátorát Szegeden.

Van-e biztos módszer?

Az egyszerűbb, házi eljárásokkal csak valószínűsíthető, hogy az akkumulátorunkat újra kell-e cserélni. Az igazi megoldás a teszter alkalmazása, amellyel nem csak pontos képet kapunk, de mindjárt tanácsot arra is, mi a teendő. A legjobbak egyike a Ctek akkumulátor teszter, amely minden típusú ólomsavas, nedves vagy gondozásmentes, 12 V-os akkumulátornál alkalmazható. Egyszerűen, az akkumulátor kivétele nélkül csatlakoztatható. Olyan védelemmel rendelkezik, amely megóvja a felhasználót és az autót is bármilyen elektromos sokktól. Másodpercek alatt teljes képet nyújt az akkumulátor állapotáról. A megvásárlására fordított pénz lehetővé teszi, hogy autószerviz felkeresése nélkül a képernyőjén található tanácsokat követve lehessen az akkumulátort helyrehozni, vagy – szükség esetén – a tévedés veszélye nélkül újra cserélni. Ugyanez szervizünkben, – egy téli átvizsgálással egybekötve – a ugyancsak jó megoldás.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat