Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan teszteljük az autó akkumulátort télen?

Az autó akkumulátorát télen és nyáron egyformán kell tesztelni, mégpedig lehetőleg rendszeresen. Ezzel sok kényelmetlenséget és bosszúságot előzhetünk meg, és a pénztárcánkat is kímélhetjük.

Egyszerű akkumulátor teszt.

Aki végkép nem akarja magát egy autószerviz szakemberére bízni, azoknak van néhány egyszerű lehetőségük arra, hogy megközelítő képet alkothassanak az akkumulátoruk állapotáról. A nedves, vagy nyitott akkumulátorok esetében legalább egyszer egy évben mindenképpen ellenőrizni kell, hogy az elektrolit elfedi-e a lamellákat. Ez a gondozásmenteseknél szükségtelen. Ha hiány látszik, akkor desztillált, vagy ioncserélt vizet kell a feltöltéshez használni. A töltöttséget az elektrolit sűrűségének mérésével is meg lehet állapítani, de ehhez speciális műszerre van szükség. Az optimális sűrűség köbcentinként 1,28 gramm. A 1,25-ös értéknél, rá kell tölteni. Ha nem férünk az elektrolithoz, az akkumulátor feszültségét érdemes egy éjszakányi pihenés után megnézni. Ilyenkor 12,4 Voltnak kell lennie. Ha kevesebb jöhet a töltő. Abban az esetben, ha hideg indításkor a feszültség kisebb, mint 10 V, nagy valószínűséggel új akkumulátort kell vennünk. Webáruházában megrendelheti előre autójához az új akkumulátort autószerviz időpont kéréssel egybekötve, hogy a lehető leggyorsabban cserélje autója akkumulátorát Szegeden.

Van-e biztos módszer?

Az egyszerűbb, házi eljárásokkal csak valószínűsíthető, hogy az akkumulátorunkat újra kell-e cserélni. Az igazi megoldás a teszter alkalmazása, amellyel nem csak pontos képet kapunk, de mindjárt tanácsot arra is, mi a teendő. A legjobbak egyike a Ctek akkumulátor teszter, amely minden típusú ólomsavas, nedves vagy gondozásmentes, 12 V-os akkumulátornál alkalmazható. Egyszerűen, az akkumulátor kivétele nélkül csatlakoztatható. Olyan védelemmel rendelkezik, amely megóvja a felhasználót és az autót is bármilyen elektromos sokktól. Másodpercek alatt teljes képet nyújt az akkumulátor állapotáról. A megvásárlására fordított pénz lehetővé teszi, hogy autószerviz felkeresése nélkül a képernyőjén található tanácsokat követve lehessen az akkumulátort helyrehozni, vagy – szükség esetén – a tévedés veszélye nélkül újra cserélni. Ugyanez szervizünkben, – egy téli átvizsgálással egybekötve – a ugyancsak jó megoldás.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata