Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan teszteljük az autó akkumulátort télen?

Az autó akkumulátorát télen és nyáron egyformán kell tesztelni, mégpedig lehetőleg rendszeresen. Ezzel sok kényelmetlenséget és bosszúságot előzhetünk meg, és a pénztárcánkat is kímélhetjük.

Egyszerű akkumulátor teszt.

Aki végkép nem akarja magát egy autószerviz szakemberére bízni, azoknak van néhány egyszerű lehetőségük arra, hogy megközelítő képet alkothassanak az akkumulátoruk állapotáról. A nedves, vagy nyitott akkumulátorok esetében legalább egyszer egy évben mindenképpen ellenőrizni kell, hogy az elektrolit elfedi-e a lamellákat. Ez a gondozásmenteseknél szükségtelen. Ha hiány látszik, akkor desztillált, vagy ioncserélt vizet kell a feltöltéshez használni. A töltöttséget az elektrolit sűrűségének mérésével is meg lehet állapítani, de ehhez speciális műszerre van szükség. Az optimális sűrűség köbcentinként 1,28 gramm. A 1,25-ös értéknél, rá kell tölteni. Ha nem férünk az elektrolithoz, az akkumulátor feszültségét érdemes egy éjszakányi pihenés után megnézni. Ilyenkor 12,4 Voltnak kell lennie. Ha kevesebb jöhet a töltő. Abban az esetben, ha hideg indításkor a feszültség kisebb, mint 10 V, nagy valószínűséggel új akkumulátort kell vennünk. Webáruházában megrendelheti előre autójához az új akkumulátort autószerviz időpont kéréssel egybekötve, hogy a lehető leggyorsabban cserélje autója akkumulátorát Szegeden.

Van-e biztos módszer?

Az egyszerűbb, házi eljárásokkal csak valószínűsíthető, hogy az akkumulátorunkat újra kell-e cserélni. Az igazi megoldás a teszter alkalmazása, amellyel nem csak pontos képet kapunk, de mindjárt tanácsot arra is, mi a teendő. A legjobbak egyike a Ctek akkumulátor teszter, amely minden típusú ólomsavas, nedves vagy gondozásmentes, 12 V-os akkumulátornál alkalmazható. Egyszerűen, az akkumulátor kivétele nélkül csatlakoztatható. Olyan védelemmel rendelkezik, amely megóvja a felhasználót és az autót is bármilyen elektromos sokktól. Másodpercek alatt teljes képet nyújt az akkumulátor állapotáról. A megvásárlására fordított pénz lehetővé teszi, hogy autószerviz felkeresése nélkül a képernyőjén található tanácsokat követve lehessen az akkumulátort helyrehozni, vagy – szükség esetén – a tévedés veszélye nélkül újra cserélni. Ugyanez szervizünkben, – egy téli átvizsgálással egybekötve – a ugyancsak jó megoldás.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!