Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan szüntesd meg a cigaretta szagot az autódban?

Ha valakinek autója van, akkor biztosan tapasztalta már, hogy mennyire kellemetlen tud lenni, ha cigaretta szag van ebben a kis belső térben. Sajnos ez nem csak pillanatnyi dolog, úgyhogy, ha valaki többet füstölt bent, akkor a kocsi biztosan átvette a bűzt.

Természetes módszerek

Léteznek olyan módszerek, amelyekkel a szag megszüntethető. Azonban, ha már nagyon bele van menve az ülések anyagába, akkor elkerülhetetlen lesz, hogy újra bevonjuk ezeket, mert a legerősebb vegyszer, vagy növény sem segítene rajtuk. A legelső dolog, amit meg kell tennünk a frissen tartás, vagy tisztítás érdekében, az a rengeteg szellőztetés. Ha eldöntöttük, hogy megtisztítjuk az autót a cigifüsttől, akkor azzal kell kezdenünk, hogy leparkoljuk egy védett udvarra, és hagyjuk, hogy napokon át szellőzzön. Ha ez megvolt, jöhetnek a fortélyok. Ha természetes megoldást keresünk (tehát nem akarunk vegyszereket használni), akkor két dolog van, amely nagyon hatásos lehet: az első ezek közül a leőrölt kávé. Az ember nem is gondolná, hogy ez egy mennyire hatásos módszer. Természetesen, mindenki tudja, hogy az illata erős, azt azért mégsem gondolná, hogy képes elnyomni a füstöt. Ha nem hiszi, próbálja csak ki! Nincs más dolga, mint egy tálkába frissen őrölt kávét szórni, és elhelyezni valahol az autó belsejében. A második módszer még ennél is meglepőbb: ha faszént helyez el valahol, akkor az is semlegesíti a kellemetlen szagokat, főleg, ha füstről van szó. Viszont, azt tudni érdemes, hogy mindkét módszer csak akkor hat, hogyha már kellőképpen kiszellőztettük előtte az autót, úgyhogy ez az elsődleges dolog, amire oda kell figyelni.

Mesterséges módszerek

A többi módszer kevésbé természetbarát, viszont ugyanannyira hatásos (ha nem jobban…). Az ember biztosan feltételezi, hogy a vegyszerek hatékonyabbak, és gyorsabban dolgoznak. Ebben természetesen igaza is van, viszont az egyáltalán nem egy jó dolog, ha folyamatosan azokat lélegezzük be. Számos, füst eltüntetésére alkalmas vegyszer van, amit az üléshuzatokba dörzsölve nagyon hatékonyan alkalmazhatunk. Viszont, ha ezeket használjuk, akkor mindenképpen kell várnunk egy-két napot, amíg elpárolognak. Ellenkező esetben mérgezőek lehetnek az emberekre, akik a kocsiban ülnek, és próbálják élvezni a füstmentes utazást. Ha ezeket használjuk, arra is kell figyelnünk, hogy ne vigyük túlzásba őket, és ne legyen hátulütője (sok vegyszer ugyanis kellemetlenebb szagú tud lenni, mint maga a cigifüst).

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata