Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan óvja meg autóját a lopástól?

2017-ben nagymértékben növekedett az autólopások száma 2016-hoz képest, ezért most adunk néhány tippet, ami ahhoz szükséges, hogy az autója kevésbé legyen vonzó az autó tolvajok számára. Sajnos az autó tolvajok egyre okosabbak és egyre kifinomultabb eszközökkel dolgoznak, ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az autója feltörhetetlen legyen.

Ne hagyja a kulcsot az autóban

Amikor odakint az utcán parkol az autóval, soha ne hagyja a kulcsokat az autóban, még akkor sem, ha csak néhány percre megy be a házba, mert éppen elfelejtett valamit. Az intelligens tolvajok kihasználják azt a néhány pillanatot és máris elhajtanak az autóval anélkül, hogy bármilyen erőfeszítést megtennének. Emellett természetesen a kontaktot sem szabad úgy hagyni, tehát még akkor is érdemes bezárni az autót, ha csak kipakolja a bevásárolt tárgyakat. Nagyon gyakran azután lopják el az autót, miután betörtek egy lakásba, tehát mindig tegye el egy biztonságos helyre az autó kulcsát, hogy legalább az autót ne tudják elvinni. Soha ne hagyja szem előtt a kulcsokat, hiszen bárki bekukucskálhat az ablakon. A legtöbb új gépkocsi már rendelkezik riasztókkal és motor immobilizálóval, amelyek megakadályozhatják a lopást, és ezek működni is fognak az olyan tolvajok ellen, akik az autót kulcs nélkül próbálják meg ellopni.

Érdemes befektetni egy autós GPS-be is

Érdemes beszerezni egy GPS nyomkövetőt is az autóba, hiszen ez figyelmezteti önt, ha éppen lopják az autóját és lehetővé teszi, hogy azonnal megtalálhassa azt. A kormánykerék zár is egy jó ötlet lehet, főleg az idősebb autók számára, amelyek nem rendelkeznek az újabb autók kifinomult riasztóival, viszont ez nem fogja megállítani a határozott és céltudatos tolvajokat, esetleg lelassítja őket. Amikor parkol az autóval keressen egy jól látható és jól megvilágított helyet, és ha van a közelben fedett parkolóhely, akkor mindenképpen oda parkoljon. Lehet, hogy kicsi a garázsa ezért kényelmetlen és nehéz lehet a parkolás, de sokkal biztonságosabb a garázsba parkolni, mint a nyílt utcára. Fontos, hogy semmilyen értéktárgyat ne hagyjon az autóban és tartsa tisztán a belsejét, még a kesztyűtartót is nyugodtan nyitva hagyhatja, hogy a tolvaj lássa nincs semmi, amiért megéri feltörni az autót. Érdemes tehát ezeket kipróbálni annak érdekében, hogy visszatartsa az autó tolvajokat, hiszen manapság egyre több van belőlük, és egyre rafináltabbak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata