Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan maradjunk biztonságban a téli utakon

A tél hideget, havat és sötét hajnalokat hoz magával, és ez a kombináció a tökéletes receptje a rendetlen és veszélyes utaknak. Bár a legjobb tanács amit adhatunk az lenne, hogy a hidegben inkább ne vezessen, feküdjön az ágyban és igyon meg egy forró csokoládét, viszont tudjuk, hogy ez nem  mindig lehetséges. Ha tudja, hogy be kell vásárolnia vagy munkába kell mennie, akkor itt van néhány egyszerű tipp ahhoz, hogy hogyan legyen biztonságban a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is.

A védekező vezetés tulajdonságai

A tanulmányok kimutatták, hogy a halálos balesetek 14%-kkal növekszenek az első hóvihar után, ez pedig azért van, mert a sofőröknek újra meg kell tanulnia vezetni nehéz körülmények között. Ha jegesek az utak, akkor lassítson le, és óvatosan bánjon a fékekkel. A gyors fékezés a kerekek zárolását eredményezheti, ami az autó kicsúszásához is vezethet. Emellett legyen mindig éber, és kellően használja a fényszórókat, még akkor is, ha jól lát, hiszen az is fontos, hogy más autóvezetők is lássák önt. Tartsa meg a biztonságos távolságot. Hagyjon helyet az ön autója és az ön előtt haladó között, valamint használja mindig a középső sávot, így elkerülheti az útszéli kicsúszást. Használja a hóban a kitaposott utakat, valamint a hidakra is figyeljen oda, mert azok hamarabb lefagynak. Végül, éjszaka is legyen óvatos, a végzetes balesetek 49%-a sötétedés után jelentkezik.

A hó és a jég eltávolítása a járműről

A látás és a láthatóság mindig fontos, különösen a téli időkben. A hó és a jég az autón könnyen elszabadulhat, ha felmelegszik, ezért szánjon egy kis időt arra, hogy eltávolítsa a felhalmozódást a motorháztetőről, a szélvédőről és az ablakokról, mielőtt még útnak indulna. Ha ön nem tud fedett parkolóban parkolni, akkor itt van néhány módszer, amit kitalálhat annak érdekében, hogy ne legyen jég a gépjárműn. Az első dolog, amit megtehet az az, hogy a hátsó és elülső lefúvókat magasra állítja. 10-15 perc elteltével használjon hó ecsetet, vagy más hóeltávolító szerszámot, hogy így eltávolíthassa a havat és a jeget. A leolvasztás bekapcsolása után használjon olyan jégmentesítő terméket, mint a Prestone szélvédő jégmentesítő lehúzóval. Ez a termék sokkal gyorsabban leolvasztja majd a jeget, mint az előző módszer és ez a termék még jégkaparót is tartalmaz, a jeges szélvédők, illetve fényszórók helyes tisztítására tehát egy igazán hasznos termékről van szó, amit érdemes kipróbálni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata