Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan maradjunk biztonságban a téli utakon

A tél hideget, havat és sötét hajnalokat hoz magával, és ez a kombináció a tökéletes receptje a rendetlen és veszélyes utaknak. Bár a legjobb tanács amit adhatunk az lenne, hogy a hidegben inkább ne vezessen, feküdjön az ágyban és igyon meg egy forró csokoládét, viszont tudjuk, hogy ez nem  mindig lehetséges. Ha tudja, hogy be kell vásárolnia vagy munkába kell mennie, akkor itt van néhány egyszerű tipp ahhoz, hogy hogyan legyen biztonságban a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is.

A védekező vezetés tulajdonságai

A tanulmányok kimutatták, hogy a halálos balesetek 14%-kkal növekszenek az első hóvihar után, ez pedig azért van, mert a sofőröknek újra meg kell tanulnia vezetni nehéz körülmények között. Ha jegesek az utak, akkor lassítson le, és óvatosan bánjon a fékekkel. A gyors fékezés a kerekek zárolását eredményezheti, ami az autó kicsúszásához is vezethet. Emellett legyen mindig éber, és kellően használja a fényszórókat, még akkor is, ha jól lát, hiszen az is fontos, hogy más autóvezetők is lássák önt. Tartsa meg a biztonságos távolságot. Hagyjon helyet az ön autója és az ön előtt haladó között, valamint használja mindig a középső sávot, így elkerülheti az útszéli kicsúszást. Használja a hóban a kitaposott utakat, valamint a hidakra is figyeljen oda, mert azok hamarabb lefagynak. Végül, éjszaka is legyen óvatos, a végzetes balesetek 49%-a sötétedés után jelentkezik.

A hó és a jég eltávolítása a járműről

A látás és a láthatóság mindig fontos, különösen a téli időkben. A hó és a jég az autón könnyen elszabadulhat, ha felmelegszik, ezért szánjon egy kis időt arra, hogy eltávolítsa a felhalmozódást a motorháztetőről, a szélvédőről és az ablakokról, mielőtt még útnak indulna. Ha ön nem tud fedett parkolóban parkolni, akkor itt van néhány módszer, amit kitalálhat annak érdekében, hogy ne legyen jég a gépjárműn. Az első dolog, amit megtehet az az, hogy a hátsó és elülső lefúvókat magasra állítja. 10-15 perc elteltével használjon hó ecsetet, vagy más hóeltávolító szerszámot, hogy így eltávolíthassa a havat és a jeget. A leolvasztás bekapcsolása után használjon olyan jégmentesítő terméket, mint a Prestone szélvédő jégmentesítő lehúzóval. Ez a termék sokkal gyorsabban leolvasztja majd a jeget, mint az előző módszer és ez a termék még jégkaparót is tartalmaz, a jeges szélvédők, illetve fényszórók helyes tisztítására tehát egy igazán hasznos termékről van szó, amit érdemes kipróbálni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.