Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan kell megfelelően akkumulátort cserélni?

Ha autójából elfogyott az energia, akkor nagy az esélye annak, hogy önnek új akkumulátorra van szüksége. Szerencsére ez egy újabb olyan feladat, amit boldogan el lehet intézni otthon is a garázsban ha ön szereti bütykölni az autóját, viszont akkor is kifizetődő megtanulnia ha normálisan nem ért az autó mechanikájához, hiszen ha saját maga cserél akkumulátort, akkor nem kell majd külön költenie szervizelésre, amelyek igen költségesek tudnak lenni. Itt van tehát az akkumulátor cseréjének módja.

Az első lépések

Első lépésben ügyeljen arra, hogy sima felületeken parkolta le az autóját, egy olyan felületen ahol nincsenek hepe-hupák, valamint parkoljon kézifékkel a kulcsokat pedig vegye ki az indítóból. Győződjön meg arról hogy van védőszemüvege, kesztyűje és védőruhája is, hiszen az autós akkumulátorok veszélyes korróziós savakat tartalmaznak amelyeket higgye el, nem szeretne a bőre közelében tudni. Mindenképpen jegyezze meg a rádiók és egyéb elektromos berendezések PIN kódjait hiszen egyes autók az akkumulátor csere után újraindulnak amikor az akkumulátor még nincs csatlakoztatva, utána pedig minden visszatér majd a normális kerékvágásba. Először is nyissa ki a motorháztetőt és használja az emelő rudakat ahhoz, hogy nyitva tartsa azt. Ezután keresse meg az akkumulátort ami szinte azonnal látható a motorháztető alatt de egyes autókban az alkatrész a csomagtartóban található meg.

Az akkumulátor csere utolsó lépései

Távolítson el minden műanyag bevonatot és fedőt is ami az akkumulátort borítja. Az akkumulátorkábeleit úgy kell címkéznie, hogy később semmiképp ne zavarja önt össze. Fontos, hogy a negatív csatlakozást megszüntesse mielőtt a pozitívat működésbe hozza, hiszen ha nem így tesz akkor az károsítja az autó elektromos rendszereit. Lazítsa meg majd húzza ki a negatív kábelbilincset és húzza le a bilincset az akkumulátoroszlopról, majd ugyanúgy húzza ki a pozitív kábelrögzítőt is. Távolítson el minden olyan csavart, rudat vagy bilincset ami továbbra is a helyén tartja az akkumulátort majd húzza ki a csatlakoztatott szellőzőnyílásokat. Ezután gondosan emelje ki az akkumulátort az autóból, de készüljön fel rá, hogy az alkatrész igen nehéz is lehet. Szerelje be az új akkumulátort a régi helyére csúsztatással ügyelve arra, hogy a negatív és a pozitív pontok a helyükön legyenek. Végül csavarja vissza a csavarokat, a bilincseket és a rudakat, valamint a légtelnítő csöveket is csatlakoztassa.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata