Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan kell megfelelően akkumulátort cserélni?

Ha autójából elfogyott az energia, akkor nagy az esélye annak, hogy önnek új akkumulátorra van szüksége. Szerencsére ez egy újabb olyan feladat, amit boldogan el lehet intézni otthon is a garázsban ha ön szereti bütykölni az autóját, viszont akkor is kifizetődő megtanulnia ha normálisan nem ért az autó mechanikájához, hiszen ha saját maga cserél akkumulátort, akkor nem kell majd külön költenie szervizelésre, amelyek igen költségesek tudnak lenni. Itt van tehát az akkumulátor cseréjének módja.

Az első lépések

Első lépésben ügyeljen arra, hogy sima felületeken parkolta le az autóját, egy olyan felületen ahol nincsenek hepe-hupák, valamint parkoljon kézifékkel a kulcsokat pedig vegye ki az indítóból. Győződjön meg arról hogy van védőszemüvege, kesztyűje és védőruhája is, hiszen az autós akkumulátorok veszélyes korróziós savakat tartalmaznak amelyeket higgye el, nem szeretne a bőre közelében tudni. Mindenképpen jegyezze meg a rádiók és egyéb elektromos berendezések PIN kódjait hiszen egyes autók az akkumulátor csere után újraindulnak amikor az akkumulátor még nincs csatlakoztatva, utána pedig minden visszatér majd a normális kerékvágásba. Először is nyissa ki a motorháztetőt és használja az emelő rudakat ahhoz, hogy nyitva tartsa azt. Ezután keresse meg az akkumulátort ami szinte azonnal látható a motorháztető alatt de egyes autókban az alkatrész a csomagtartóban található meg.

Az akkumulátor csere utolsó lépései

Távolítson el minden műanyag bevonatot és fedőt is ami az akkumulátort borítja. Az akkumulátorkábeleit úgy kell címkéznie, hogy később semmiképp ne zavarja önt össze. Fontos, hogy a negatív csatlakozást megszüntesse mielőtt a pozitívat működésbe hozza, hiszen ha nem így tesz akkor az károsítja az autó elektromos rendszereit. Lazítsa meg majd húzza ki a negatív kábelbilincset és húzza le a bilincset az akkumulátoroszlopról, majd ugyanúgy húzza ki a pozitív kábelrögzítőt is. Távolítson el minden olyan csavart, rudat vagy bilincset ami továbbra is a helyén tartja az akkumulátort majd húzza ki a csatlakoztatott szellőzőnyílásokat. Ezután gondosan emelje ki az akkumulátort az autóból, de készüljön fel rá, hogy az alkatrész igen nehéz is lehet. Szerelje be az új akkumulátort a régi helyére csúsztatással ügyelve arra, hogy a negatív és a pozitív pontok a helyükön legyenek. Végül csavarja vissza a csavarokat, a bilincseket és a rudakat, valamint a légtelnítő csöveket is csatlakoztassa.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.