Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan kerülhetjük el, hogy gyakran kelljen szerelőhöz vinni az autót?

Természetes, hogy senki sem szereti, ha szerelőhöz kell vinni az autóját, főleg abban az esetben nem, ha ez gyakran történik. Persze nem lehet teljesen megelőzni ezt, hiszen hosszú évek után előbb-utóbb úgy is bekövetkezik valami. Azonban azért lehet tenni, hogy ne történjen meg túl gyakran.

A jármű kiismerése

Az első módszer a legkézenfekvőbb. Ha jól kiismerjük a járművünket, akkor nem kell majd attól tartanunk, hogy meglepetéseket fog okozni nekünk. Nagyon fontos, hogy amíg meg nem szokjuk, lehetőleg ne kísérletezzünk rajta. Ha már az elején óvatosan bánunk vele, akkor biztosan nem fog „kiszúrni” velünk. A második módszer is ehhez köthető. Ennek lényege, hogy minél óvatosabban vezessünk. A közhiedelemmel ellentétben, ez nem csak azért fontos, mert elkerülhetjük vele a baleseteket, hanem azért is, mert így kevésbé rongálódik az autó. Ahhoz, hogy teljesen épen maradjon, fontos, hogy egyik részét se erőltessük túl. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy előbb jól ismerjük ki és semmiképpen ne erőltessük túl. Lehet, hogy pillanatnyilag jól fog teljesíteni, viszont hosszú távon biztosan károsodni fog. Akár egy hozzá értő véleményét is kikérhetjük az ügyben, hogy biztosak lehessünk a dolgunkban.

A rendszeres ellenőrzés fontossága

A felsoroltak mellett nagyon fontos továbbá az is, hogy rendszeresen ellenőriztessük az autót. Nagyon sokan becsülik le ennek fontosságát és hanyagolják el a folyamatot. Ha nem tették volna kötelezővé az időszakos ellenőrzést, akkor az emberek nagy része csak akkor vinné el az autót a műhelybe, ha azzal komoly gondok lennének. Pedig ha belegondolunk, sokkal egyszerűbben megúszhatjuk a dolgot, ha néha egy kis időt szánunk arra, hogy ellenőriztessük. Ilyenkor derül fény ugyanis az olyan hibákra, amelyeket lehetetlen kiszűrni akkor, amikor az autó használatban van. Viszont abban az esetben, ha ellenőrzik, megnézik az összes apróságot, ami csak szóba jöhet. Ha ilyenkor derül ki valami, akkor nagyon hatékonyan orvosolható, hiszen ez még nem jelenti azt, hogy végérvényesen elromlott valami, csak azt, hogy meghibásodott. E között a két fogalom között pedig rengeteg különbség van. A meghibásodás esetén még lehet orvosolni a problémát anélkül, hogy ki kelljen cserélni az alkatrészt, vagy rendszert, viszont akkor, ha már elromlásról beszélünk, akkor szükség van a cserére, amely nemcsak időigényes, de sok pénzbe is kerülhet. Mindenképp számításba kell venni ezeket és úgy ütemezni be az autó ellenőrzését, hogy elkerülhessük a kellemetlenségeket.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata