Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan kell ablaktörlőt cserélni?

A szélvédőn levő ablaktörlőket általában néhány évente szokás cserélni. Éppen emiatt az ablaktörlő cseréjének megtanulása egy értékes készség lehet, amivel nemcsak időt, de pénzt is spórolhat meg utólag. A régebbi zsíros és poros lerakódások a szélvédőnek nehezítik a látást és csökkentik a látási viszonyokat, tehát ha nem cseréli ki őket időben, akkor veszélyeztetheti magát és másokat is az utakon. Itt van tehát az ablaktörlő házi cseréjének a leírása.

Mire lesz szüksége?

Az első és legfontosabb amire szüksége lehet, az egy új ablaktörlő. Ilyenkor mindenképpen győződjön meg arról, hogy a megfelelő modellt választotta, mert nem minden ablaktörlő egyforma és nem minden ablaktörlő megfelelő minden autótípushoz. Ezen kívül szükség lesz műanyag adapter tartozékra, valamint kis laposfejű csavarhúzóra is. Az ablaktörlők csomagjában már általában benne vannak a tartószerkezetek is a kis műanyag csatlakozókkal együtt amelyek összekapcsolják a karral az ablaktörlőket. Győződjön meg róla, hogy ezek biztosan a csomagban vannak mielőtt hozzákezdene a csere folyamatához. Első lépésben parkolja le gépkocsiját a forgalomtól távol, egy egyenletes úton, hepe-hupák nélkül. Fogja meg az ablaktörlő karját és húzza el a szélvédőtől, hogy a kar merőleges legyen a szélvédőre.

Az utolsó simítások

A rögzítőfület a középső csatlakozó közelében kell lenyomnia, amit meg is kell lazítani. Ha az elején ez nehezen megy, akkor használjon egy kisebb csavarhúzót. Ha ez a fül ki van engedve, akkor húzza lefelé a régi ablaktörlőt a karról, és csúsztassa a fémrudakat a kar tetejére. Távolítsa el a régi ragasztót az ablaktörlőről és illessze be az újat a helyére. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a pengék rögzítő mechanizmusa megköveteli azt, hogy először a rögzítőket illessze be. Győződjön meg róla, hogy az ablaktörlők megfelelően rögzítve vannak, és hogy ugyanolyan irányba néznek mint a régiek. Ha erről meggyőződött akkor beszerelheti az ablaktörlőt a karba. Ha ez megtörtént akkor engedje vissza a karokat a helyére, de ezt finoman tegye különben a szélvédő is berepedhet. Végül ellenőrizze az ablaktörlőket a leglassabb fokozaton. Ha nincs csúszás és minden jól működik akkor jól végezte dolgát. Ha bármilyen probléma merülne fel, végezze el még egyszer a procedúrát. Így kell tehát ablaktörlőt cserélni anélkül, hogy a szervizelésre kéne költenie.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata