Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan ellenőrizzük a termosztát hibát?

A termosztát hiba ellenőrzése viszonylag egyszerű feladat. Megfelelő működése vezérli az autó motorjának hűtőrendszerét, aminek három alapvető feladata van. Az autó indulásakkor felmelegíti a motort, ilyenkor zárt helyzetben van, majd fenntartja az ideális, 90 fok körüli hőmérsékletet, ilyenkor nyit és szár az autó termosztátja. Mégis a legfontosabb feladata a motor hűtése, amikor a termosztát folyamatosan nyitott állapotban szabad utat ad a hűtőfolyadék folyamatos áramlásának. Ha az autó motorjának felmelegedése sok időt vesz igénybe nagyon vagy gyorsan túlhevül, valószínűleg a hiba a termosztátban van.  A termosztát meghibásodása abból adódik, hogy zárva vagy nyitva maradt, illetve késleltetve vált át másik állapotra.

Termosztát hiba esetei

Keressük meg az autó termosztátot, ami az esetek többségében a hengerfejből kivezető vízcsőnél van elhelyezve, közvetlenül összekötve a hűtőcsővel. Indítsuk el hidegen a motort és tegyük a kezünket a felső csőre. Ha azonnal felmelegszik, a termosztát nyitott helyzetben van beragadva, ha hideg marad, akkor a termosztát zárt helyzetben van beragadva. Általában három percen belül érezni kell a változást, ha ennél több időre van szükség, akkor a termosztát nehezen működik, hamarosan tönkremegy. Valóban a termosztát a hibás? Ehhez ki kell szerelnünk és zárt helyzetben egy vízzel teli edénybe tenni, amit elkezdünk melegíteni. Amikor a vízbe helyezett hőmérő 80 fokot mutat és a termosztát szelepe még mindig zárva van, akkor biztos hibás, ki kell cserélni. Szegedi autószervizünk új termosztát beszerzésével egy kiváló autószerelő csapat.

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos