Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hátsó ablakfűtés hiba javítása

Hátsó ablakfűtés hibának három típusa lehet, fűtésmentes, néha működik és csak ez egyik része fűti az üveget. Ha egyáltalán működésképtelen az autó hátsó ablakának fűtése, akkor érdemes ellenőrzi a biztosítékokat. A biztosítékszekrény többnyire a műszerfal a vezető oldalán, vagy a motortérben az egyik kerékívnél található. Biztosíték cserével sem működik az ablakfűtés, akkor ellenőrizzük a relét, kapcsolót, csatlakozási pontokat. Ehhez szükségünk lesz egy multiméterre és kevéske elektronikai szaktudásra. Csatlakozási pontokat, ha elszíneződés látható, tisztítsuk meg és fújjuk le kontakt sprével. Ellenőrizzük hogy az áram eljut-e a hátsó ablakig. Ha igen, akkor az balak üvegre felragasztott fűtőszálban kell megkeresni a szakadást. Ha nincs ideje a hosszas keresgélésre, akkor látogasson meg autószervizünket, ahol szakszerűen és gyorsan javítják a problémát.

Fűtőszál javítása a hátsó ablakon

Ehhez szükségünk van egy ezüst tartalmú ragasztóra, legjobb a kétkomponensű. Továbbá kell még egy vékony szalag és egy vékony rézhuzal. Sérült részt tisztítsuk meg, zsírtalanítsuk, s mindezt tegyük nagyon óvatosan a további károk elkerülése érdekében. Ragasszuk fel a szalagot a sérült rész vezetéke alá és fölé, úgy hogy a kettő között pont a vezetéknek megfelelő hely maradjon ki. Ezután vigyük fel az ezüsttartalmú ragasztót, úgy hogy egy centiméterre fedje a szakadás előtt és után is az ép fűtőszálat. Most jön a vékony rézhuzal felragasztása a ragasztóval bekent felületre. Ezt érdemes csipesszel tenni, hogy elkerüljük az ujjunkról esetleges szennyeződés miatti érintkezési hibát. Sokan ott rontják el, hogy ezüst mentes ragasztót használnak. Ha az üvegen repedés is látható, vagy csak részben működik a hátsó ablak fűtése, akkor legjobb ha mellőzi használatát. Menjen el autószervizbe és mutatta meg egy szélvédők, kőfelverődések javításával foglalkozó szakembernek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata