Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hátsó ablakfűtés hiba javítása

Hátsó ablakfűtés hibának három típusa lehet, fűtésmentes, néha működik és csak ez egyik része fűti az üveget. Ha egyáltalán működésképtelen az autó hátsó ablakának fűtése, akkor érdemes ellenőrzi a biztosítékokat. A biztosítékszekrény többnyire a műszerfal a vezető oldalán, vagy a motortérben az egyik kerékívnél található. Biztosíték cserével sem működik az ablakfűtés, akkor ellenőrizzük a relét, kapcsolót, csatlakozási pontokat. Ehhez szükségünk lesz egy multiméterre és kevéske elektronikai szaktudásra. Csatlakozási pontokat, ha elszíneződés látható, tisztítsuk meg és fújjuk le kontakt sprével. Ellenőrizzük hogy az áram eljut-e a hátsó ablakig. Ha igen, akkor az balak üvegre felragasztott fűtőszálban kell megkeresni a szakadást. Ha nincs ideje a hosszas keresgélésre, akkor látogasson meg autószervizünket, ahol szakszerűen és gyorsan javítják a problémát.

Fűtőszál javítása a hátsó ablakon

Ehhez szükségünk van egy ezüst tartalmú ragasztóra, legjobb a kétkomponensű. Továbbá kell még egy vékony szalag és egy vékony rézhuzal. Sérült részt tisztítsuk meg, zsírtalanítsuk, s mindezt tegyük nagyon óvatosan a további károk elkerülése érdekében. Ragasszuk fel a szalagot a sérült rész vezetéke alá és fölé, úgy hogy a kettő között pont a vezetéknek megfelelő hely maradjon ki. Ezután vigyük fel az ezüsttartalmú ragasztót, úgy hogy egy centiméterre fedje a szakadás előtt és után is az ép fűtőszálat. Most jön a vékony rézhuzal felragasztása a ragasztóval bekent felületre. Ezt érdemes csipesszel tenni, hogy elkerüljük az ujjunkról esetleges szennyeződés miatti érintkezési hibát. Sokan ott rontják el, hogy ezüst mentes ragasztót használnak. Ha az üvegen repedés is látható, vagy csak részben működik a hátsó ablak fűtése, akkor legjobb ha mellőzi használatát. Menjen el autószervizbe és mutatta meg egy szélvédők, kőfelverődések javításával foglalkozó szakembernek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.