Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megéri átalakítani LPG gázüzeműre az autót?

A gázos autók üzemeltetése kevésbé szennyezik a környezetet, mint a benzin vagy a dízel üzemanyag hajtott járművek. Nitrogén-oxid kibocsátása 20% -kal, szén-dioxid 15%-kal kisebb, a szénmonoxid-emisszió pedig szinte nulla. Az LPG átalakítású autók katalizátorának élettartalma is jelentősen megnő. Az LPG autógáz ára jelentősen kevesebb, mint a benzin vagy dízel üzemanyag. Költséghatékony megoldásnak tűnik, kétszázezer forint alatti LPG átalakítás áráért. Körülbelül 10 forintot spórolhatunk kilométerenként LPG használatával, ami azt jelenti 20 ezer kilométeren belül meg is térül a befektetés ára. LPG átalakítás úgy működik, hogy amíg az autó motorja bemelegszik, utána kapcsol át gázüzemre. Ebből jön az a következtetés, hogy aki csupán városban használja, rövidtávú távolságok megtételére, azoknak felejtsük el az LPG átalakítás.

Az autógáz beszerelés ára mikor térül meg?

Az autó gázüzemű használatával átlagosan 40% lehet a költségmegtakarítás. Teljesítmény veszteségben 10% alatti visszaesés tapasztalható, ami függ a motor állapotától. Sok helyet sem foglal el autónkban a gáztartály, hiszen a pótkerék helyére szereli be az autószerviz. Lassan minden nagyobb benzinkúton biztosítanak már LPG kutat, így felesleges attól rettegnünk, hogy járművünkkel menet képtelenek leszünk. Ráadásul ha kifogy a gáz, automatikusan átvált benzin vagy dízel üzemre a gépkocsink. Összegezve, aki hosszú távolságokat is megtesz egyhuzamban, akár naponta, azoknak éri meg leginkább az LPG beszerelése. Az is a mi előnyünk, hogy hozzájárulunk a környezetvédelemhez. Szegedi autószervizünk nem foglalkozik gázüzemű átalakítással, de minden más autószereléssel kapcsolatosan várjuk szervizünkbe.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.