Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan csökkentse az üzemanyag fogyasztást hatékonyan?

Az emberek általában azért használják az autójukat, hogy eljussanak egyik pontból a másikba. Egyeseknél ez kényszeredett cselekvésnek számít, mások még élvezik is a vezetés folyamatát. Viszont ahhoz, hogy mozgásban legyünk, az autó üzemanyagot fogyaszt, ami nem egy elkerülendő tényező!

Miért érdemes spórolni az üzemanyaggal?

Ha valaki úgy dönt, hogy vezetni szeretne, és ezt azért teszi, hogy eljuthasson A pontból B pontba, vagy esetleg ingázik a mindennapokban, akkor biztosan meggondolta már, hogy ez mivel jár az autó üzemanyag fenntartását illetően. A fenntartásba ugyanúgy beletartoznak az anyagi rááldozások is, mint például a fenntartási munkálatok. Ez a két dolog szorosan összefügg, mivel ha nem fordítunk elég figyelmet a karbantartásra, akkor nőnek a kiadások is, mert sokkal nagyobb eséllyel mennek tönkre az alkatrészek. Azonban, ha odafigyelünk, akkor megelőzhetjük, hogy kellemetlenségek történjenek és a vártnál többet kelljen rákölteni a kocsira. Hogyha már ilyen dolgokról beszélünk, és a pénzspórolást vesszük alapul, akkor mindenképpen meg kell jegyeznünk azt is, hogy rengeteget megspórolhatunk azzal, hogyha csökkentjük az üzemanyag fogyasztását, és ez több szempontból is nagyon előnyös lehet: az elsőt már említettük, vagyis a dolog anyagi oldalát. A másik pedig az a tény, hogy minél kevesebb üzemanyagot égetünk el, annál jótékonyabb hatással leszünk a környezetünkre, úgyhogy ha másért nem is, ezért mindenképpen érdemes megfontolni, hogy mennyit fogyasztunk.

Hogyan kell spórolni az üzemanyaggal?

Szerencsére egyre több ember látja be ezeket a dolgokat, és egyre többen vásárolnak hibridautót is. Viszont hogyha valaki nem engedheti meg ezt magának, akkor is sokat tehet azért, hogy kevesebbet fogyasszon. A dolog azzal kezdődik, hogy számba vesszük azokat a tényezőket, amelyek a kocsi fogyasztását növelik, és megpróbáljuk őket kiiktatni. Az egyik legkézenfekvőbb példa erre a kocsi teherbírásával kapcsolatos. Hogyha az meg van pakolva emberekkel és csomagokkal, vagy esetleg egy utánfutó van hozzákötve, akkor sokkal többet fogyaszt, mintha csak simán működne, és csak egy-két ember ülne benne. Mindezeken kívül még léteznek praktikák, amelyekkel segíteni lehet a fogyasztáson. Hogyha például a pirosnál leállítjuk a motort, amikor úgy gondoljuk, hogy többet kell állni, akkor már azzal is nagyon sokat teszünk a spórolás érdekében. Érdemes továbbá arra is figyeli, hogy váltásnál a lehető legkisebb fordulatszámon váltsunk. Ez az üzemanyag és a motor szempontjából is egyaránt fontos lehet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata