Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan figyeljünk oda a gyalogosokra vezetés közben?

Amikor valaki sofőr akar lenni, akkor annak elengedhetetlen alapfeltétele, hogy megszerezze a jogosítványt. Ehhez pedig szükséges, hogy autósiskolába járjon, megtanulja a KRESZ szabályait, és sikeresen le is vizsgázzon belőle.

Amit a könyvből nem lehet megtanulni…

A KRESZ-ben leírtak nem csak szabályokat és megkötéseket tartalmaznak, hanem olyan hasznos információkat és tanácsokat is, amelyek biztosítják a zavartalan közlekedést. Hogy ezeket mind figyelemmel tudjuk követni, elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a szabályokkal. Azonban az is nagyon fontos, hogy a sofőr is tisztában legyen a dolgokkal, és ráérezzen arra, hogy mikor kell megállni, vagy lelassítani, hogy ne akadályozza a közlekedést és a gyalogosok testi épségét. A KRESZ felkészít arra, hogy melyek azok a szabályok, amelyeket be kell tartani, hogy ne büntessenek meg, és természetesen hogy ne veszélyeztessünk másokat és magunkat. Az ilyen dolgok persze több időbe és tapasztalatba telnek, azonban nem nehéz elsajátítani őket, és idővel, annak, aki sokat vezet, biztosan sikerül majd. Az is fontos, hogy mindig odafigyeljünk a többiekre, mert nem csak rajtunk múlik az, hogy a vezetés zökkenőmentes legyen, hanem attól is, hogy a környezetünkben ki hogy vezet. Ezeken a dolgokon sok más is múlik, és a legalapvetőbbek közé tartoznak, úgyhogy mindenképpen érdemes odafigyelni rájuk.

Nem csak az átjáróknál kell figyelni

Az a legfontosabb, hogy amikor vezetünk, közben fél szemmel figyeljük a táblákat is. Hogyha ezeket mindig megfigyeljük és betartjuk, akkor sokat teszünk vele a testi épségünkért. Azok a táblák, amelyek a gyalogosokra figyelmeztetnek, azok megkönnyítik, hogy oda tudjunk figyelni ezekre a részletekre, viszont egyáltalán nem elég csak a táblákat figyelni, mert szükség van arra, hogy figyelmesek legyünk, és időben meglássuk, ha véletlenül valaki ki akar ugrani az útra. Sajnos az emberek nem mindig közlekednek szabályosan, és nem mindig az átjárón mennek át, azonban hogyha odafigyelnek a sofőrök, akkor előre ki tudják számolni, hogy mennyi idő szükséges ahhoz, hogy megvárják, amíg az emberek átkelnek az úttesten. Hogyha mindenki odafigyel, vagyis ugyanúgy a sofőrök, ahogy a gyalogosok is, akkor biztosan nagyban lecsökken a balesetek száma. Erre vonatkozó törvények is léteznek, és ezek betartatása nagyon fontos, mert ezzel is nagyon sok balesetet lehet megelőzni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata