Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Hogyan figyeljünk oda a gyalogosokra vezetés közben?

Amikor valaki sofőr akar lenni, akkor annak elengedhetetlen alapfeltétele, hogy megszerezze a jogosítványt. Ehhez pedig szükséges, hogy autósiskolába járjon, megtanulja a KRESZ szabályait, és sikeresen le is vizsgázzon belőle.

Amit a könyvből nem lehet megtanulni…

A KRESZ-ben leírtak nem csak szabályokat és megkötéseket tartalmaznak, hanem olyan hasznos információkat és tanácsokat is, amelyek biztosítják a zavartalan közlekedést. Hogy ezeket mind figyelemmel tudjuk követni, elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a szabályokkal. Azonban az is nagyon fontos, hogy a sofőr is tisztában legyen a dolgokkal, és ráérezzen arra, hogy mikor kell megállni, vagy lelassítani, hogy ne akadályozza a közlekedést és a gyalogosok testi épségét. A KRESZ felkészít arra, hogy melyek azok a szabályok, amelyeket be kell tartani, hogy ne büntessenek meg, és természetesen hogy ne veszélyeztessünk másokat és magunkat. Az ilyen dolgok persze több időbe és tapasztalatba telnek, azonban nem nehéz elsajátítani őket, és idővel, annak, aki sokat vezet, biztosan sikerül majd. Az is fontos, hogy mindig odafigyeljünk a többiekre, mert nem csak rajtunk múlik az, hogy a vezetés zökkenőmentes legyen, hanem attól is, hogy a környezetünkben ki hogy vezet. Ezeken a dolgokon sok más is múlik, és a legalapvetőbbek közé tartoznak, úgyhogy mindenképpen érdemes odafigyelni rájuk.

Nem csak az átjáróknál kell figyelni

Az a legfontosabb, hogy amikor vezetünk, közben fél szemmel figyeljük a táblákat is. Hogyha ezeket mindig megfigyeljük és betartjuk, akkor sokat teszünk vele a testi épségünkért. Azok a táblák, amelyek a gyalogosokra figyelmeztetnek, azok megkönnyítik, hogy oda tudjunk figyelni ezekre a részletekre, viszont egyáltalán nem elég csak a táblákat figyelni, mert szükség van arra, hogy figyelmesek legyünk, és időben meglássuk, ha véletlenül valaki ki akar ugrani az útra. Sajnos az emberek nem mindig közlekednek szabályosan, és nem mindig az átjárón mennek át, azonban hogyha odafigyelnek a sofőrök, akkor előre ki tudják számolni, hogy mennyi idő szükséges ahhoz, hogy megvárják, amíg az emberek átkelnek az úttesten. Hogyha mindenki odafigyel, vagyis ugyanúgy a sofőrök, ahogy a gyalogosok is, akkor biztosan nagyban lecsökken a balesetek száma. Erre vonatkozó törvények is léteznek, és ezek betartatása nagyon fontos, mert ezzel is nagyon sok balesetet lehet megelőzni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.