Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan cseréljen kereket autóján gyorsan és hatékonyan?

Egy lapos, kilyukadt gumiabroncs minden jármű tulajdonos számára nagyon bosszantó, és persze mindez a legrosszabb időben és helyen következik be. A legfontosabb, ha időben megtanuljuk azokat a lépéseket, amelyekkel megkönnyíthetjük a dolgunkat egy kerékcsere alkalmával.

A kerékcserét érdemes időben megtanulni

A kerékcsere elsőre nagyon bonyolultnak tűnhet, főleg a nők számára, pedig egyáltalán nem az. Ha belejövünk, pár perc alatt el lehet végezni. Az sem árt, ha először otthon próbálkozunk meg vele, így ha bajba kerülnénk, legelőször nem az út mellett, esetleg éjszaka egyedül kell megbirkóznunk a feladattal. Sokan nem is próbálják ezt megtanulni, inkább hagyatkoznak a telefonjukra, melyen segítséget hívhatnak, viszont ez nem biztos, hogy valóban minden alkalommal sikerül, és az sem, hogy a segítség gyorsan oda fog érni. Sokszor találkozhatunk olyan járművezetőkkel is, akik segítenek nekünk a gumicserében, viszont az is előfordulhat, hogy senki sem fog nekünk megállni. A kerékcseréhez nincs másra szükség, mint egy pótkerékre és a cseréhez szükséges eszközökre, emelőre és csavarkulcsra.

Tippek, ha nem értünk a kerékcseréhez

Járművünkön, a gumiabroncs az egyik legvalószínűbb elem, ami meghibásodhat. Először is, hogy teljesen biztonságban érezhessük magunk, fontos, hogy indulás előtt odafigyeljünk rá, hogy mobiltelefonunk töltöttsége mindig megfelelő legyen, mivel ha nem tudunk kereket cserélni, illetve még telefonon sem tudunk segítséget kérni, akkor elég rossz helyzetbe kerülhetünk. A gumiabroncs laposságát nem csak szemmel tudjuk megnézni, hanem ezt vezetés közben is érezhetjük. Ilyenkor a kormánykerék az egyik irányba húz, amerről laposabb a gumi. Ha bármi problémát észlelünk, azonnal húzódjunk le, mielőtt még nagyobb kár nem keletkezne, és a hibát nem tudnánk kijavítani. Amennyiben szabadidőnk engedi, és jó idő van kint, gyakoroljuk még otthon a cserét, hogy már tapasztalattal indulhassunk neki szorult helyzetben a feladatnak. Időnként ellenőrizzük a pótkerék állapotát, hogy biztos nem veszített-e a benne lévő nyomásból, illetve hogy minden rendbe van-e. A megfelelő nyomás értéke megtalálható a vezető felüli ajtón, a napellenző, illetve a kesztyűtartó belsejében lévő matricán. Ha egy új autót vezetünk, vagy esetleg másét, mindenképp győződjünk meg még indulás előtt, hogy a csomagtartóban van-e pótkerék, illetve a cseréhez szükséges szerszámok. Amennyiben valami is hiányzik, mindenképp pótoljuk, és a boltban, kérjük ki az eladó véleményét, hogy minden szükséges elemet megvegyünk, ne maradjon ki semmi.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata