Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hogyan alkalmazkodjunk az esőhöz vezetés közben?

A legtöbb ember, aki vezet, nem nagyon szereti a mostoha körülményeket. Itt elsősorban a rossz utakra, a sárra, és természetesen ennek okozójára, az esőre kell gondolni.

Pár hasznos tanács

Ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy zuhogó esőben kell vezetnünk, akkor mindenképpen megéri megfontolni pár apró tanácsot. Persze, ezek nem törvényszerűek, de nagyban megkönnyíthetik az utazást. Fontos, hogy kedvezőtlen körülmények között is kényelmesen és komfortosan utazzunk. Ennek elérése képpen lássunk pár tanácsot az esős napokra: legelőször is azt kell figyelembe venni, hogy mekkora utat kívánunk megtenni. Az előre tervezés nagyon fontos ebből a szempontból is. Jó, ha megnézzük előre a zónák időjárását, és ehhez alkalmazkodva döntjük el, hogy érdemes-e útra kelni, vagy sem. ha csak tehetjük, ne indulunk el akkor, amikor végig zuhogót ír, mert az nemcsak kellemetlen, de számos veszélyt is tartogat. Azonban, ha már muszáj mennünk, akkor előtte mindenképpen le kell ellenőrizni, hogy az ablaktörlők tökéletesen funkcionálnak-e. Ugyanez a helyzet az abroncsokkal is. Ha ezek megvannak, akkor már bebiztosítottuk magunkat a hosszú úthoz. Amire a legnagyobb figyelmet kell szentelni az út során, az a fények megfelelő használata. Még abban az esetben is, ha nincs sötét, tanácsos, ha égetjük a ködlámpát, hiszen az esőcseppek, és a felgyülemlett pára miatt nagy arányban romlanak a látási viszonyok. Nemcsak a saját, hanem a mások testi épségére és lámpáira is figyelnünk kell az út során.

Még több hasznos tanács

Mindezek mellett van egy alapdolog, amelyet mindenképpen alkalmazni kell. Mégpedig azt, hogy betartsuk a távolságot az autók között. Itt nem csak az előírt távolságról van szó, hanem az esőben betartandóakról. Legjobb, ha minimum kétszer annyi távolságot tartunk az esős, csúszós időben a járművek között, mint amennyit normálisan tartanánk. Természetesen, az is fontos, hogy közben ne akadályozzuk a forgalmat (viszont ez nem nagyon szokott megtörténni, mert szélsőséges időjárási körülmények között minden sofőr óvatosabb). Ha az előbbiekben felsoroltakat mind betartjuk, akkor biztosan nem lesz problémánk (illetve, ha igen is, nem a mi hibánkból). Fontos az is, hogy folyton működésben legyen az ablaktörlő, mert amennyiben nem, a szélvédőre felgyűlt cseppek megakadályozzák a sofőrt a látásban. Hogyha hátul is van ablaktörlő, akkor az a lehető legjobb, viszont, ha nincs, akkor a tükröket kell használnunk ahelyett, hogy kinézzünk a hátsó szélvédőn.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata