Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hengerenként vagy központosan – befecskendezési kisokos

Üzemanyag befecskendező rendszer

Közvetlen befecskendezés, vagy inkább szakaszos? Ha utóbbi, akkor hengerenként legyen, vagy tán központosan? A laikus könnyen elveszhet a történelemben és a modern üzemanyagadagoló rendszerekben. Lássuk hát, melyek a különböző lehetőségek előnyei, vagy éppen hátulütői!

Egy kis történelmi kitérő

Azt talán mindenki tudja a középiskolai fizika órákról, hogy az égéshez üzemanyag és levegő szükséges. Egy olyan zárt rendszerben, mint az autók belső égésű motorja, eleinte a porlasztó (karburátor) látta el a feladatot. Az előző évezred 80-as éveitől kezdve ezt az úgynevezett szívócső-befecskendezés követte. A klasszikus trió legmodernebb tagja azonban csak a 90-es években jelent meg (Magyarországon 1997-ben, a Mitsubishi GDI családjának megjelenésével) – ez volt a közvetlen, folyamatos befecskendezés. IDE, JTS, HPi, FSI, TFSI, EcoBoost – mindannyian ismerhetjük ezeket a betűszavakat, bizony ezek közvetlen befecskendezésű megoldást sugallanak. Ezzel azonban nincs még vége a lehetőségek tárházának, hiszen a közvetlen befecskendezés esetében is megkülönböztetünk folyamatos és szakaszos injektorokat.

Szakaszosan, elektronikusan irányítva

A közvetlen, folyamatos befecskendezéssel szemben az úgynevezett szakaszos befecskendezés áll. Mint azt a rendszerek neve is sugallja, az üzemanyag adagolása a szakaszos változat esetében nem állandó, elektronikusan, időszakosan történik. Ezen belül különböztetjük meg a központosan, vagy hengerenkénti befecskendezést. A központi rendszer előnye az alacsony költség és az egyszerűbb felépítés. Hátránya ugyanakkor az, hogy kevésbé precíz, kialakítása miatt a benzin elosztása az egyes hengerek között nem egyenletes, így a terhelés és a teljesítmény sem lehet az. Mi több, a ma igencsak fontos környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve is ez a megoldás vizsgázik rosszabbul. Ezzel a felépítéssel áll szemben a hengerenkénti befecskendezés. Mint azt a neve is mutatja, ebben az esetben a motor hengerszámának megfelelő mennyiségű injektoron keresztül történik a befecskendezés. Hátránya az ára – ám ez eltörpül akkor, ha a pozitív tulajdonságait felsoroljuk. Precízebb, tökéletesebben alakítható ki a kívánt üzemanyag-levegő dózis, amiből kedvezőbb fogyasztás, jobb és nagyobb teljesítmény, kisebb károsanyag-kibocsátás is következik. A két rendszert egymás mellé állítva látható tehát, hogy az ár és a minőség versenyezik egymással, azonban hosszabb távon – figyelembe véve az egyre szigorodó környezetvédelmi megkötéseket is – kétségtelenül a hengerenkénti megoldás tűnik győztesnek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.