Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Jogom van megvizsgáltatni a kocsi állapotát vásárlás előtt?

Autót átvizsgáló hölgy

Igen, természetesen jogod van. Sőt kötelező, de minimum erősen ajánlott, hogy ezt megtedd. Használt autó vásárlásánál meg kell próbálni kivédeni minden átverést, elkerülni minden buktatót. Ennek az alapja, hogy tüzetesen felméred, felméreted a kinézett verda állapotát.

Előzzük meg a rossz üzletet

Ha olyan szerencsés vagy, hogy új autót veszel, nem kell átveréstől tartanod, ráadásul a gyártó garanciát is ad a vásárlás mellé. Ha azonban a használt autók piacáról próbálod meg kifogni az aranyhalat, körültekintően kell eljárnod. A lényeg, hogy ne hagyd magad megvezetni, használj ki minden ellenőrzési lehetőséget. Ha magánszemélytől veszed, azért, ha pedig autókereskedésből, azért. A kocsibiznisz nem tiszta üzletág, sokan próbálkoznak átveréssel, az adás-vétel után pedig ezek miatt fájhat majd a vásárló feje. Az alvázszám alapján utána lehet nézni az autó történetének, előző tulajdonosoknak, káreseményeknek, ezek segítenek a racionális döntésben. Ha az eladó elhallgatott valamit, attól még lehet jó az üzlet, ám érdemes fenntartásokkal kezelni a lehetőséget. Ha egyvalamiben hazudott neked, elképzelhető, hogy más témában is ezt teszi. Mivel kifejezetten nagy a hazai piac a használt autók terén, érdemes a problémás helyzetekből kihátrálni, majd keresni egy másik lehetőséget.

Megtalálja a rejtett hibákat a független állapotfelmérés

Arra, hogy megtaláljuk a rejtett hibákat, kiváló megoldás a független állapotfelmérés, amely során egy külső szakértő mond véleményt a kinézett autóról. Ezért persze fizetni kell, de egy kis befektetésről beszélünk csupán, amely segíthet elkerülni egy drága és rossz döntést. Már az állapotfelmérés elején figyelhetünk a jelekre: ha az eladó, vagy a kereskedő elhatárolódik ettől, gyanakodhatunk a körülményekre. Aki tisztán játszik, azaz megfelelő minőségű kocsit árul, az nem ijed meg egy ilyen ellenőrzéstől. Mindenki hallott már eltitkolt törésekről, visszatekert kilométerórákról, ezeket is segít kiszűrni egy független vizsgálat. A szakember által elkészített dokumentum ráadásul később is jól jöhet: ezzel tudjuk igazolni a kocsi állapotát, ha az eladás mellett döntünk. Összegezve a fentieket, használt autó vásárlásánál nem működik a meglátni és megszeretni megoldás. Pontosabban működik, bele lehet szeretni egy kocsiba, ám csak akkor ajánlott azt megvenni, ha mindent rendben találunk körülötte. Ha az eladó sunyinak tűnik, nem válaszol a kérdésekre, összezavarodik, azt vehetünk jelnek. A független állapotfelmérés olyan szolgáltatás, amihez joga van a vásárlónak – ha megtagadják tőle, nem is érdemes továbbhaladni az üzlettel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata