Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hazánkban is szigorítottak a forgalomba helyezés feltételein

Szeptember elseje minden évben az iskolakezdés miatt fontos dátum. Idén más nagy esemény is erre a napra esett, ugyanis ezen a napon került bevezetésre Magyarországon az új autók forgalomba helyezésének szigorított szabályozása.

Miért volt erre szükség?

Valami sajnos nagyon nem stimmel az új autókkal az öreg kontinensen. A vevők folyamatosan panaszkodnak, hogy újonnan vásárolt autóik fogyasztása messze magasabb, mint ahogy vásárlás előtt azt a gyártók ígérték. Az is egyértelművé vált, hogy a dízel hajtású járművek esetében jóval nagyobb a károsanyag kibocsájtás, mint azt a labori eredmények állították. A tarthatatlan állapotokra, gyors és egyértelmű döntést hozott az Európai Unió. Változtattak a fogyasztásmérési szabványon és a forgalomba helyezés alapvető kritériumává tették a kocsik közúti emissziójának mérését. Nos, a hazai iskolakezdéssel egyszerre érkezett a közúti emissziós mérés is, azaz az RDE. Emellett muszáj megadni a WLTP szerinti fogyasztási adatokat is.

WLTP és RDE

Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure és Real Driving Emissions. Ez vélhetően a többségnek nem mond semmit, így nézzük, mit is takarnak valójában ezek a hangzatos elnevezések. A WLTP egy fogyasztásmérési módszer, amely különböző autók fogyasztási értékeit hasonlítja össze. Ez hasonló, mint az 1992-ben hatályba lépet NEDC, csak a WLPT féle mérés jobb forgalom szimulációkban történik, ezáltal biztosan reálisabb értékeket tud megadni. Az eddigi tesztek leginkább lakott területeken belül történtek, innentől nagyobb számban mérnek majd országúti forgalomban. Az RDE a laboratóriumi emissziós mérések eredményeit kontrolálja, tehát nem a valós fogyasztás megállapítása a cél. A fő feladata, hogy kiszűrje, ha egy autó forgalomba helyezés előtt a megengedett károsanyag-kibocsátásnál többet termel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.