Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mikor cseréltetnek abroncsot a nők és a férfiak?

Azt nem tudjuk, hogy a világot mennyire foglalkoztatja a kérdés, hogy miért térnek be a férfiak és a nők a gumiszervizekbe, de a Bridgestone készített erről egy felmérést.

A nők kíméletesebbek

A Bridgestone gumigyártó legfrissebb felmérésében megállapította, hogy a női vezetők akkor mennek szerelőhöz, ha az abroncsnyomással kapcsolatban tapasztalnak problémát, esetleg akkor, ha úthibával vagy padkával találkozott jelentősebb mértékben a kerék. A férfiak pedig inkább azért, mert rájuk jobban jellemző a gyorsabb vezetési stílus, amiből szintén adódnak sérülések. Ők gyakrabban kényszerülnek arra, hogy cseréljék az abroncsot, a felmérés szerint a nők jobban kímélik ezt az alkatrészt (is). A kutatásból kiderült, hogy mindkét nemnél elsődleges szempont az abroncs tartóssága, márkája, és az, hogy mennyire megbízható hosszú távon. A Bridgestone egy nem elhanyagolható szempontot talált: a férfiak városon belül átlagosan 15 kilométeres óránkénti sebességgel is nagyobb sebességgel vezetnek, mint a gyengébbik nem képviselői. Ha pedig országútról van szó, akkor akár 20-30-ra is tehető ez a különbség. Ez a cég felmérése szerint még a sérülések fajtáin is visszaköszön.

A férfiak előbb kapcsolnak

Ha valaki az abroncs széleinek kopása miatt hagyta szervizben a kocsiját, akkor a szerelők azonnal megmondják, hogy a sofőr nagy valószínűséggel férfi. Ha viszont szálszakadással, esetleg az oldalfal sérülésével találkozik, akkor női sofőrre tippel a szakember – persze az abroncsnyomással kapcsolatos gondok mellett. A legtipikusabb sérülés természetesen a defekt, ez nemre való tekintet nélkül mindenkit a kelleténél többször érintő probléma. A Bridgestone számításai szerint egy átlagos sofőr élete során legalább öt alkalommal találkozik vele. A gyártó közölte, a férfiak általában előbb veszik észre az abroncsok hibáit, ez minden bizonnyal annak köszönhető, több férfi számít műszaki beállítottságúnak, mint nő. A gyengébbik nem képviselői inkább akkor találkoznak a problémákkal, ha szezonváltás történik, azaz téli vagy nyári gumit szereltetnek fel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendel