Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mikor cseréltetnek abroncsot a nők és a férfiak?

Azt nem tudjuk, hogy a világot mennyire foglalkoztatja a kérdés, hogy miért térnek be a férfiak és a nők a gumiszervizekbe, de a Bridgestone készített erről egy felmérést.

A nők kíméletesebbek

A Bridgestone gumigyártó legfrissebb felmérésében megállapította, hogy a női vezetők akkor mennek szerelőhöz, ha az abroncsnyomással kapcsolatban tapasztalnak problémát, esetleg akkor, ha úthibával vagy padkával találkozott jelentősebb mértékben a kerék. A férfiak pedig inkább azért, mert rájuk jobban jellemző a gyorsabb vezetési stílus, amiből szintén adódnak sérülések. Ők gyakrabban kényszerülnek arra, hogy cseréljék az abroncsot, a felmérés szerint a nők jobban kímélik ezt az alkatrészt (is). A kutatásból kiderült, hogy mindkét nemnél elsődleges szempont az abroncs tartóssága, márkája, és az, hogy mennyire megbízható hosszú távon. A Bridgestone egy nem elhanyagolható szempontot talált: a férfiak városon belül átlagosan 15 kilométeres óránkénti sebességgel is nagyobb sebességgel vezetnek, mint a gyengébbik nem képviselői. Ha pedig országútról van szó, akkor akár 20-30-ra is tehető ez a különbség. Ez a cég felmérése szerint még a sérülések fajtáin is visszaköszön.

A férfiak előbb kapcsolnak

Ha valaki az abroncs széleinek kopása miatt hagyta szervizben a kocsiját, akkor a szerelők azonnal megmondják, hogy a sofőr nagy valószínűséggel férfi. Ha viszont szálszakadással, esetleg az oldalfal sérülésével találkozik, akkor női sofőrre tippel a szakember – persze az abroncsnyomással kapcsolatos gondok mellett. A legtipikusabb sérülés természetesen a defekt, ez nemre való tekintet nélkül mindenkit a kelleténél többször érintő probléma. A Bridgestone számításai szerint egy átlagos sofőr élete során legalább öt alkalommal találkozik vele. A gyártó közölte, a férfiak általában előbb veszik észre az abroncsok hibáit, ez minden bizonnyal annak köszönhető, több férfi számít műszaki beállítottságúnak, mint nő. A gyengébbik nem képviselői inkább akkor találkoznak a problémákkal, ha szezonváltás történik, azaz téli vagy nyári gumit szereltetnek fel.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata