Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hírek a Volkswagen háza tájáról

Digitalizált szolgáltatások, járműmegosztás. Úgy tűnik, a Volkswagen túlélte az autóipar egyik legnagyobb botrányát, és a jövőbe tekint. Az sem rendítette meg a német gyártót, hogy nyár végén 700 ezer járművét kellett visszahívnia.

Digitalizált autós valóság

Nyár végén három fontos dolog is történt a Volkswagennel, ezekből kettő igencsak jó hír, egy már kevésbé, de ez aligha rendíti meg a német autógyártót. Kezdjük a jókkal! A cég bejelentette, hogy több milliárd euróból fejleszti hálózatát: a digitalizált járműtechnológiára nagyobb hangsúlyt fektet, de a mobilitási szolgáltatások terén is újdonságokkal rukkol majd elő. A konszernnél azt is közölték, hogy a digitalizált szolgáltatások terén olyan sokat szeretnének fejlődni, hogy akár más cégeket is megvásárolnak ehhez a folyamathoz. Az elkövetkező hét évben erre a területre több mint hárommilliárd eurót terveznek költeni, de nem csak felvásárlásban, hanem partneri kapcsolatok kialakításában is gondolkodnak.

Közösségi közlekedés

Ennek tükrében különösen fontos a VW másik augusztusi nagy bejelentése is. 2019-től ugyanis beindítanak egy autómegosztó szolgáltatást, ami kizárólag elektromos kocsikkal működik majd. Nem nehéz kitalálni melyik városban kezdenek: természetesen a német „Hauptstadtban”, Berlinben. Az autómegosztó nevét nem bonyolították túl, „WeShare”-ként fut majd a történet. Terveik szerint néhány esztendőn belül Európa, valamint USA és Kanada nagyobb városaiban is elérhető lesz majd a szolgáltatás. Úgy tűnik, a német cég esetében is beigazolódni látszik a trend, amely szerint az autók használata közösségi szolgáltatások irányába tolódik át.

Egy rossz hír a végére

A Volkswagennel kapcsolatos hír az is, hogy nem kevesebb, mint 700 ezer (!) Tiguant valamint Tourant hívott vissza szervizelésre, méghozzá azért, mert mindegyik esélyes az elektronikai meghibásodásra. A városi terepjáró és az egyterű kocsinál is a tetőablakkal és a hangulatvilágítással adódott probléma. Úgy tűnik, hogy folyadék szivároghat be a világításon keresztül, ami rövidzárlathoz, vagy ennél még súlyosabb esetben tűzhöz vezet a járművekben. A hibás modellek nagy részét Németországon kívül értékesítették, ez tovább nehezíti a cég helyzetét, de mint tudjuk, ennél azért jóval nagyobb kalamajkából is állt már fel a VW.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fék