Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hírek a Volkswagen háza tájáról

Digitalizált szolgáltatások, járműmegosztás. Úgy tűnik, a Volkswagen túlélte az autóipar egyik legnagyobb botrányát, és a jövőbe tekint. Az sem rendítette meg a német gyártót, hogy nyár végén 700 ezer járművét kellett visszahívnia.

Digitalizált autós valóság

Nyár végén három fontos dolog is történt a Volkswagennel, ezekből kettő igencsak jó hír, egy már kevésbé, de ez aligha rendíti meg a német autógyártót. Kezdjük a jókkal! A cég bejelentette, hogy több milliárd euróból fejleszti hálózatát: a digitalizált járműtechnológiára nagyobb hangsúlyt fektet, de a mobilitási szolgáltatások terén is újdonságokkal rukkol majd elő. A konszernnél azt is közölték, hogy a digitalizált szolgáltatások terén olyan sokat szeretnének fejlődni, hogy akár más cégeket is megvásárolnak ehhez a folyamathoz. Az elkövetkező hét évben erre a területre több mint hárommilliárd eurót terveznek költeni, de nem csak felvásárlásban, hanem partneri kapcsolatok kialakításában is gondolkodnak.

Közösségi közlekedés

Ennek tükrében különösen fontos a VW másik augusztusi nagy bejelentése is. 2019-től ugyanis beindítanak egy autómegosztó szolgáltatást, ami kizárólag elektromos kocsikkal működik majd. Nem nehéz kitalálni melyik városban kezdenek: természetesen a német „Hauptstadtban”, Berlinben. Az autómegosztó nevét nem bonyolították túl, „WeShare”-ként fut majd a történet. Terveik szerint néhány esztendőn belül Európa, valamint USA és Kanada nagyobb városaiban is elérhető lesz majd a szolgáltatás. Úgy tűnik, a német cég esetében is beigazolódni látszik a trend, amely szerint az autók használata közösségi szolgáltatások irányába tolódik át.

Egy rossz hír a végére

A Volkswagennel kapcsolatos hír az is, hogy nem kevesebb, mint 700 ezer (!) Tiguant valamint Tourant hívott vissza szervizelésre, méghozzá azért, mert mindegyik esélyes az elektronikai meghibásodásra. A városi terepjáró és az egyterű kocsinál is a tetőablakkal és a hangulatvilágítással adódott probléma. Úgy tűnik, hogy folyadék szivároghat be a világításon keresztül, ami rövidzárlathoz, vagy ennél még súlyosabb esetben tűzhöz vezet a járművekben. A hibás modellek nagy részét Németországon kívül értékesítették, ez tovább nehezíti a cég helyzetét, de mint tudjuk, ennél azért jóval nagyobb kalamajkából is állt már fel a VW.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata