fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Öt dolog, amire figyeljen az autómosóban

Ha elgurulunk egy kézi autómosóhoz, van néhány aranyszabály, amit feltétlenül érdemes betartani, különben nagyobb lesz a kár, mint a haszon. Adunk néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogy mit csináljunk, és mit felejtsünk el azonnal egy autómosóban.

Bő vízzel!

Ha tiszta autót szeretnénk, azt csak sok vízzel lehet elérni egy mosóban. Jó alapos öblítéssel kell kezdeni, de arra fokozottan figyeljünk, hogy ne legyen erős a víznyomás, mert azzal megsérthetjük a fényezést.

Szisztematikusan!

Tudta, hogy mindig az autó alsó része a legkoszosabb? Ne feledkezzen meg róla, hogy a sárhányó és az ütköző tele van piszokkal, ezért érdemes utoljára hagyni ezek átmosását, de hagyni kell rá elég időt. A kocsi tetejével érdemes kezdeni, innen induljunk el lefelé. Praktikus a vízszintes mozgást követni.

Szárítás, gyantázás

Ha végzett a mosással, az még nem az utolsó lépés, a szárításra is gondolni kell. Kiteheti az autóját a napra is, de azzal az a gond, hogy a vízcseppek nyomokat hagyhatnak a kocsinkon. A legbiztosabb egy törlőkendő, ami lehetőleg műszálakból készült. Erre természetesen nincs mindig idő, de aki türelmes és ráérős, annak erősen ajánljuk ezt a módszert. Ha pedig tökéletes munkát szeretne, akkor érdemes egy réteg gyantát is felvinni a kocsinkra, ezt azonban legjobb, ha szakember végzi, vagy elolvassa a mosóban található kiírást.

Télen is mossunk!

Sokan azt gondolják, hogy télen nincs értelme autót mosni. Van, aki úgy van vele, hogy megvárja a hideg idő végét, és csak a tavasz első napjaiban viszi el mosóba a kocsit. Neki nincs igaza, mert a rendszeres autómosás télen is fontos. A kocsinkra, leginkább a motorháztetőre fagyott hó nagyban károsíthatja a járművet. Ráadásul ilyenkor nem csak sár és por, hanem például só is a kocsira kerülhet. Mossunk tehát télen is.

Hagyja a motort másra

Akinek nincs benne gyakorlata, aki nem látott már szerelő által végzett szakszerű tisztítást, annak kerülendő a motor minden négyzetcentije! A régebbi típusú autóknál nem okozhattunk nagy kárt a vízsugárral, de a mostani, finom elektronikai eszközöket könnyen megsérthetjük. Vigyük inkább szakemberhez a járgányt, ha tisztán szeretnénk látni a motort, ő tudni fogja, hogyan fogjon a kipucolásához.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata