Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Öt dolog, amire figyeljen az autómosóban

Ha elgurulunk egy kézi autómosóhoz, van néhány aranyszabály, amit feltétlenül érdemes betartani, különben nagyobb lesz a kár, mint a haszon. Adunk néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogy mit csináljunk, és mit felejtsünk el azonnal egy autómosóban.

Bő vízzel!

Ha tiszta autót szeretnénk, azt csak sok vízzel lehet elérni egy mosóban. Jó alapos öblítéssel kell kezdeni, de arra fokozottan figyeljünk, hogy ne legyen erős a víznyomás, mert azzal megsérthetjük a fényezést.

Szisztematikusan!

Tudta, hogy mindig az autó alsó része a legkoszosabb? Ne feledkezzen meg róla, hogy a sárhányó és az ütköző tele van piszokkal, ezért érdemes utoljára hagyni ezek átmosását, de hagyni kell rá elég időt. A kocsi tetejével érdemes kezdeni, innen induljunk el lefelé. Praktikus a vízszintes mozgást követni.

Szárítás, gyantázás

Ha végzett a mosással, az még nem az utolsó lépés, a szárításra is gondolni kell. Kiteheti az autóját a napra is, de azzal az a gond, hogy a vízcseppek nyomokat hagyhatnak a kocsinkon. A legbiztosabb egy törlőkendő, ami lehetőleg műszálakból készült. Erre természetesen nincs mindig idő, de aki türelmes és ráérős, annak erősen ajánljuk ezt a módszert. Ha pedig tökéletes munkát szeretne, akkor érdemes egy réteg gyantát is felvinni a kocsinkra, ezt azonban legjobb, ha szakember végzi, vagy elolvassa a mosóban található kiírást.

Télen is mossunk!

Sokan azt gondolják, hogy télen nincs értelme autót mosni. Van, aki úgy van vele, hogy megvárja a hideg idő végét, és csak a tavasz első napjaiban viszi el mosóba a kocsit. Neki nincs igaza, mert a rendszeres autómosás télen is fontos. A kocsinkra, leginkább a motorháztetőre fagyott hó nagyban károsíthatja a járművet. Ráadásul ilyenkor nem csak sár és por, hanem például só is a kocsira kerülhet. Mossunk tehát télen is.

Hagyja a motort másra

Akinek nincs benne gyakorlata, aki nem látott már szerelő által végzett szakszerű tisztítást, annak kerülendő a motor minden négyzetcentije! A régebbi típusú autóknál nem okozhattunk nagy kárt a vízsugárral, de a mostani, finom elektronikai eszközöket könnyen megsérthetjük. Vigyük inkább szakemberhez a járgányt, ha tisztán szeretnénk látni a motort, ő tudni fogja, hogyan fogjon a kipucolásához.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata