Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Hatékony módszerek a bogarak leszedéséhez a kocsiról

Bogár a műszerfalon

Nyilvánvaló, hogy minden közúti forgalomban használt autó esetében az a legfontosabb, hogy az megbízhatóan működjön. Az autós társadalom nagy részének az autó külső megjelenése is fontos, így a rendszeres takarítás során sokszor kell megküzdeniük különféle bogaraktól származó szennyeződésekkel. Mivel a harc állandó marad, jó, ha van néhány sikerre vezető praktikánk.

Többet ésszel, mint erővel

A téli hónapok kivételével folyamatosan számolnunk kell azzal, hogy hosszabb, de akár rövidebb utazások során is nagy mennyiségű bogártetem fogja tarkítani szeretett négykerekűnket. Ezeknek a változatos rovarnedveknek a letakarítása sokszor a vártál is nagyobb energiabefektetést igényel. Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy mint az élet számos területén, itt sem fogunk jó eredményt elérni, ha nekiesünk a szennyeződéseknek, és erőből próbáljuk azokat eltávolítani. A kosz idővel valószínűleg eltűnik majd, azonban könnyen elképzelhető, hogy a művelet végére autónk fényezése is jelentős károkat fog elszenvedni. A fényezésen esett karcolások kijavítása pedig már egy jóval költségesebb helyreállítási műveletet fog eredményezni. Nézzük, mik lehetnek azok az alternatívák, amik károkozás nélkül eredményre vezethetnek.

Néhány praktikus tanács

Az első és talán legfontosabb tanács, hogy ha jelentősebb mennyiségű szennyeződést tapasztalunk egy utazás után, ne tétlenkedjünk! Minél tovább várunk a takarítással, a szennyeződéseket annál nehezebben tudjuk majd eltüntetni. Mindezért egyszerű kémiai folyamatok felelősek, hiszen a bogarak teteme savat tartalmaz, így azok folyamatosan képesek marni a fényezést. Magyarán ha tehetjük, minden hosszabb út végén mossuk át az autónkat. Ilyenkor még gyors és viszonylag jó eredményt fogunk elérni egy nagynyomású vízsugár segítségével is. A nagynyomású vízsugár már szinte valamennyi autómosó és benzinkút szolgáltatásai között megtalálható, így a folyamat végrehajtása vélhetően nem fog technikai akadályokba ütközni. Fontos, hogy a siker érdekében, a művelet megkezdése előtt, alaposan nedvesítsük be az autó teljes felületét. Jó megoldási alternatíva lehet, ha langyos vízbe valamilyen speciális bogároldó folyadékot öntünk. Az így kapott folyadékba alaposan mártsunk bele egy pamut rongyot vagy szivacsot, de szükség esetén egy már használaton kívüli törölköző is megteszi. Ezután határozott, körkörös mozgással töröljük át a szennyezett felületet. Várjunk pár percet, így a folyadéknak jut elég ideje a szennyeződések feloldására. Végül jöhet egy alapos öblítés, majd a megelőzésre gondolva némi wax felvitele.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata