Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Használj-e autóponyvát?

Az autó tárolása nem egyszerű feladat, ugyanis ha nem megfelelő körülményeket biztosítunk neki, akkor gyorsan romolhat az állapota használat nélkül is. Nem mindenki rendelkezik fűtött garázzsal, így maradnak az alternatív megoldások: a mélygarázs vagy az autóponyva.

A semminél jobb

Sokan kénytelenek a szabad ég alatt tárolni az autójukat, hiszen nem rendelkeznek garázzsal. Az utcán vagy az udvaron hagyott kocsi viszont ki van téve az időjárás viszontagságainak, az eső, a pára vagy adott esetben a jég is hatással lehet az állapotára. Kicsit jobb lehet a helyzet, ha a saját udvarunkon tudunk parkolni, hiszen ott be tudunk állni egy kialakított tető alá, így legalább nem esik rá közvetlenül a jég, és védve van az esetleges leszakadó ágaktól is. Arra viszont figyeljünk oda, hogy ne közvetlenül a földre, vagy a fűbe álljunk vele. A talajnak ugyanis van egy állandó kipárolgása, ami könnyedén lecsapódhat a kocsi alvázán lévő fémes alkatrészeken, és rövid időn belül korrodálódhatnak az elemek, így a legjobb, ha betonon parkolunk vele a fedél alatt, ha már száraz, fűthető garázsunk nincs. Az utcán hagyott autók esetében is kerüljük a füves részeket, a legjobb, ha az út szélén vagy a kialakított parkolókban hagyjuk a járművet. Ott azonban nem tudunk tető alá húzódni vele, ezért félő, hogy egy jégeső vagy a letöredező ágak kárt tesznek benne. Sőt, akár az UV-sugárzás is káros lehet a fényezésre, nem is beszélve a madárpiszokról, ami ha hosszabb ideig marad az autón, akkor szintén lemarhatja a festéket. Éppen ezért megoldást jelenthet az autóponyva. Nem mindegy azonban, hogy milyet teszünk a kocsinkra, ugyanis az olcsóbb kategóriájú termékek sokszor inkább kártékonyak, mint hasznosak. Milyet válasszunk?

Az autóponyvák típusai

Ha eldöntöttük, hogy a ponyva lesz a megoldás az autónk gondjaira, akkor válogathatunk a típusok között. Nyilván szeretnénk az autónknak a legjobbat, viszont nem elhanyagolható szempont a megfelelő darab kiválasztásakor az ár sem. Az egyszerűbb nejlon ponyvákat ugyan már néhány ezer forintért megkaphatjuk, azonban ezeket bármennyire is precízen helyezzük rá a kocsinkra, nem tudjuk megakadályozni, hogy a pára ne jusson be alá. Emiatt viszont egy melegebb napon a ponyva üvegházként működik, a forró párás levegő pedig kedvez a baktériumoknak, ráadásul a korrózió ellen sem védjük a járművet. Ráadásul pedig, bármennyire is sikerült letakarítanunk az autót a ponyvázás előtt, az apró porszemcsék is bejuthatnak a ponyva alá, ami azért problémás, mert a szél segítségével ezek kisebb-nagyobb karcolásokat ejthetnek a fényezésen. Érdemes tehát olyan autóponyvát beszerezni, amely szövet anyagból készül, ezáltal szellőzik, emiatt pedig a pára nem szorul be alá. Persze tökéletes védelmet ez sem nyújt, a por és a szél itt is tehet kárt, ha hosszú ideig tároljuk benne a kocsit. Ha kicsit drágább kategóriát választunk, akkor a minősége is várhatóan jobb lehet, ugyanis a ponyvagyártók vállalják, hogy a portékájuk védelmet nyújt az eső, a pára és az UV-sugárzás ellen is, ráadásul ezeket már stabilabban lehet a kocsihoz rögzíteni, így pedig a szél ellen is védelmet nyújthatnak. A prémium kategóriás ponyvák pedig egyenesen a jégeső és a leszakadó kisebb ágak ellen is óvják az autót, a tetejébe varrt vastag habanyag segítségével. Ezeken kívül persze választhatunk speciális autóponyvát is, amellyel akár a hónapokig nem használt oldtimer autókat is biztonságban tudhatjuk, ezeknek az ára azonban elég borsos, ilyenkor már érdemes egy garázs bérlésén is elgondolkodnunk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata