fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Harangok, amik nem a hangjuk miatt vannak autónkban

Gumiharang

A címben az autóban található gumiharangokra utalunk, amelyek megvédik a féltengelyt a szennyeződésektől és a nedvességtől. Milyen gond lehet a gumiharanggal? Miért érdemes időnként ellenőrizni az állapotát? Hogyan hosszabbítható meg az élettartama? Mutatjuk a válaszokat!

A féltengely gumiharang megvédi a forgó alkatrészeket a szennyeződésektől

A féltengely gumiharang feladata a motor teljesítményének továbbítása a kerekek felé. Megvédi a forgó alkatrészeket a szennyeződésektől. Erre azért van szükség, mert a komoly erőhatásoknak kitett forgó alkatrészek rendkívül közel helyezkednek el az útfelülethez. Amennyiben gond adódik a gumiharanggal, meghibásodhat a féltengely és annak kiegészítő alkatrészei. Mindez a gépjármű leállásához vezethet, sőt akár a biztonságos közlekedést is veszélyeztetheti, hiszen a motorfék is elromolhat. Milyen gond lehet a gumiharanggal? Például elkophat és nem illeszkedik megfelelően. Továbbá ki is szakadhat, melynek következtében szennyeződés kerül a forgó alkatrészekre, amik végül elkopnak. Ezt nem érdemes megvárni, hiszen az említett alkatrészek cseréje sokkal többe kerül, mint a gumiharang időben elvégzett cseréje. Ha időben sor kerül a gumiharangok ellenőrzésére és esetleges cseréjére, nem hibásodik meg a féltengely. Jó tanács a cseréhez, hogy ha tönkremegy egy gumiharang, érdemes a teljes készletet cserélni, hiszen ezek körülbelül azonos idő alatt használódnak el.

Hogyan hosszabbítható meg a gumiharangok élettartama?

A vezetési szokások is nagyban befolyásolják a gumiharangok élettartamát. Nem érdemes magasabb járdára vagy padkára hajtani. Továbbá kerülni kell a kitekert kormány mellett történő gázfröccs-adást is. Továbbá érdemes minden szervizelés alkalmával ellenőriztetni a gumiharangok állapotát. Amennyiben a gumiharangok már nem nyújtanak kellő védelmet az érzékeny csuklók számára, sor kerül a cserére. Ezt a feladatot szakemberrel érdemes elvégeztetni, mivel a cseréhez szükséges a féltengely kiszerelése, melyhez speciális célszerszámra van szükség. Továbbá az új gumiharang-készlet kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy megbízható gyártótól származzon és a minősége kiváló legyen. Fontos körültekintőnek lenni a választás során, hiszen a féltengelycsukló a szennyeződésekkel és a nedvességgel szemben védtelen lenne a féltengely gumiharang nélkül. A féltengely meghibásodása pedig rendkívül magas javítási költségekkel jár, miközben a gumiharang cseréje csupán néhány ezer forintos költséget jelent.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata