fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Megérheti a klímakompresszor felújítása?

Klímakompresszor

Mire jó a klímakompresszor? Mi okozhatja a meghibásodását? Ha szükségessé vált a javítás, mire kell figyelni a szerviz kiválasztásakor? Honnan lehet tudni, hogy megéri a kompresszor felújítása? Mikor érdemes újat venni? Megválaszoljuk a klímakompresszorral kapcsolatban felmerülő legfontosabb kérdéseket.

A klímakompresszor meghibásodása gyakran emberi mulasztásra vezethető vissza

A klímakompresszor vagy más néven klímaszivattyú rendkívül érzékeny alkatrész. Ráadásul folyamatosan munkát végez, szóval komoly igénybevételnek van kitéve. Biztosítja az autó klímaberendezésében a megfelelő működéshez elengedhetetlen nyomást. Annak érdekében, hogy hosszú ideig megfelelően működjön, hatékonyan ellássa a feladatát, kiváló minőségű klímaolajra van szükség. A klímák esetében a klímaolaj minősége legalább annyira meghatározó, mint a belsőégésű motoroknál a motorolaj minősége. Mindig ellenőrizni kell, hogy a gyártó által meghatározott mennyiségű olaj van-e a rendszerben. Ha túl kevésnek bizonyul az olaj, akkor nem elegendő a kenés az alkatrészeknél és azok kopni kezdenek, rosszabb esetben összesülnek. Amennyiben a kelleténél több klímaolaj kerül a rendszerbe, akkor a folyadékok összenyomhatatlanságából kifolyólag folyadékütést kaphat a klímakompresszor. A klímakompresszor meghibásodása gyakran emberi mulasztásra vezethető vissza, például nem megfelelő a klímaolaj minősége vagy mennyisége. Ha szükségessé válik a javítás, mindenképpen olyan szervizt kell felkeresni, melyben adott a nagy tisztaság, a precíz összeszerelés és a pontos mérések lehetősége. Továbbá fontos, hogy a szakemberek kellő tapasztalattal rendelkezzenek a klímakompresszorok javítása terén.

Megérheti a klímakompresszor felújítása?

A klímakompresszor felújítása számos esetben megérheti, a szakemberek feladata eldönteni, hogy megéri-e, vagy inkább újat kell beszerezni. Az esetek többségében inkább a csere mellett döntenek, hiszen ez az alkatrész a rendszer leginkább megterhelt része. Amennyiben a felújítás mellett döntenek, szükség lehet a tömítések cseréjére, a behúzótekercs javítására vagy cseréjére, a csapágyak cseréjére, valamint a kuplung javítására és cseréjére. Gyakran előforduló hiba a klímakompresszoroknál a túlmelegedés, amiért az eltömődött klímahűtő felelős. A rendszer túlhevülése miatt leválhat a fém, a megégett olaj és a műanyag forgács a klímakompresszorról, mely a teljes hűtőkört elszennyezheti. Szóval érdemes rendszeresen ellenőrizni a klímahűtő állapotát, mivel egy eltömődés költséges javítást vonhat maga után.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata