Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megérheti a klímakompresszor felújítása?

Klímakompresszor

Mire jó a klímakompresszor? Mi okozhatja a meghibásodását? Ha szükségessé vált a javítás, mire kell figyelni a szerviz kiválasztásakor? Honnan lehet tudni, hogy megéri a kompresszor felújítása? Mikor érdemes újat venni? Megválaszoljuk a klímakompresszorral kapcsolatban felmerülő legfontosabb kérdéseket.

A klímakompresszor meghibásodása gyakran emberi mulasztásra vezethető vissza

A klímakompresszor vagy más néven klímaszivattyú rendkívül érzékeny alkatrész. Ráadásul folyamatosan munkát végez, szóval komoly igénybevételnek van kitéve. Biztosítja az autó klímaberendezésében a megfelelő működéshez elengedhetetlen nyomást. Annak érdekében, hogy hosszú ideig megfelelően működjön, hatékonyan ellássa a feladatát, kiváló minőségű klímaolajra van szükség. A klímák esetében a klímaolaj minősége legalább annyira meghatározó, mint a belsőégésű motoroknál a motorolaj minősége. Mindig ellenőrizni kell, hogy a gyártó által meghatározott mennyiségű olaj van-e a rendszerben. Ha túl kevésnek bizonyul az olaj, akkor nem elegendő a kenés az alkatrészeknél és azok kopni kezdenek, rosszabb esetben összesülnek. Amennyiben a kelleténél több klímaolaj kerül a rendszerbe, akkor a folyadékok összenyomhatatlanságából kifolyólag folyadékütést kaphat a klímakompresszor. A klímakompresszor meghibásodása gyakran emberi mulasztásra vezethető vissza, például nem megfelelő a klímaolaj minősége vagy mennyisége. Ha szükségessé válik a javítás, mindenképpen olyan szervizt kell felkeresni, melyben adott a nagy tisztaság, a precíz összeszerelés és a pontos mérések lehetősége. Továbbá fontos, hogy a szakemberek kellő tapasztalattal rendelkezzenek a klímakompresszorok javítása terén.

Megérheti a klímakompresszor felújítása?

A klímakompresszor felújítása számos esetben megérheti, a szakemberek feladata eldönteni, hogy megéri-e, vagy inkább újat kell beszerezni. Az esetek többségében inkább a csere mellett döntenek, hiszen ez az alkatrész a rendszer leginkább megterhelt része. Amennyiben a felújítás mellett döntenek, szükség lehet a tömítések cseréjére, a behúzótekercs javítására vagy cseréjére, a csapágyak cseréjére, valamint a kuplung javítására és cseréjére. Gyakran előforduló hiba a klímakompresszoroknál a túlmelegedés, amiért az eltömődött klímahűtő felelős. A rendszer túlhevülése miatt leválhat a fém, a megégett olaj és a műanyag forgács a klímakompresszorról, mely a teljes hűtőkört elszennyezheti. Szóval érdemes rendszeresen ellenőrizni a klímahűtő állapotát, mivel egy eltömődés költséges javítást vonhat maga után.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek jav