fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ha nem működik a légkondi…

Amikor megjön a nyári időszámítás a légkondicionáló rendszer javítása hamar felkerül a tennivalók listájára. Itt van néhány tipp ehhez a folyamathoz, valamint a légkondicionáló cseréjéhez és a légkondicionáló feltöltéséhez is.

A légkondicionáló hibaelhárítása

Kapcsolja be a légkondit és állítsa a ventilátorokat a maximális értékre és ha a tengelykapcsoló nem vesz részt ebben, akkor egy voltmérő segítségével ellenőrizze, hogy a kompresszor kap-e feszültséget. Ha van feszültség, akkor a kuplunggal lehet a baj. Ha biztos ebben, akkor itt az ideje a kuplung, illetve a kompresszor cseréjének. Ha nincsen feszültség, akkor előfordulhat, hogy a rendszerben nincs elegendő hűtőközeg, a kisnyomás-lekapcsoló kapcsoló bekapcsolásához amely a kompresszort ciklikusan működteti. Ha valószínűnek tűnik, hogy nincs elég hűtőközeg a rendszerben, akkor a szivárgás lehet a bűnös. Használjon egy UV-s légkondicionáló szivárgásérzékelő készletet amellyel ellenőrizheti a szivárgásokat, beleértve a kondenzátort és a párologtatót. Ezután használjon egy dugattyús mérőt, hogy ellenőrizze a rendszer magas és alacsony oldali nyomását. Úgy vannak beállítva, ahogy a használati utasításban ajánlva van? Ha ezt ellenőrizte, akkor a következőknek is érdemes utánajárni: a kompresszor első tömítése, a rendszer szerelvényei, a tömlőcsonkok a kompresszoron, Schrader szelepek, valamint a kompresszor nyomáskapcsolóin található O-gyűrűk.

A légkondicionáló cseréje és feltöltése

Ha ki kell cserélni a légkondicionáló rendszert, akkor ki kell cserélni az akkumulátort és/vagy a szárítót, valamint a bővítőeszközt. Ilyenkor érdemes elvégezni a teljes öblítést is annak érdekében, hogy a rendszer optimálisan teljesítsen. Néhány járműnek szüksége van a kondenzátor cseréjére is, hogy a rendszerből az összes törmeléket eltávolíthassuk. Az EPA részletesen ismerteti annak folyamatát és szabályzatát, hogy hogyan kell a légkondicionálót feltölteni. Amikor a feltöltésre kerül a sor, akkor ürítse ki a rendszert és töltse fel újra a rendszert. Ez nagyon hatékony lehet, viszont mindenképpen csak ideiglenes javítások. Ha ön egy régebbi járművel rendelkezik, akkor a Freon nevű folyadék fog szivárogni, ami egy nagyon drága hűtőközeg, amelyet az Egyesült Államokban például már nem is gyártanak az ózonréteg miatt. A Freon folyadék cseréje sokkal gazdaságosabbá teszi az esetleges szivárgásokat.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata