Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ha nem működik a légkondi…

Amikor megjön a nyári időszámítás a légkondicionáló rendszer javítása hamar felkerül a tennivalók listájára. Itt van néhány tipp ehhez a folyamathoz, valamint a légkondicionáló cseréjéhez és a légkondicionáló feltöltéséhez is.

A légkondicionáló hibaelhárítása

Kapcsolja be a légkondit és állítsa a ventilátorokat a maximális értékre és ha a tengelykapcsoló nem vesz részt ebben, akkor egy voltmérő segítségével ellenőrizze, hogy a kompresszor kap-e feszültséget. Ha van feszültség, akkor a kuplunggal lehet a baj. Ha biztos ebben, akkor itt az ideje a kuplung, illetve a kompresszor cseréjének. Ha nincsen feszültség, akkor előfordulhat, hogy a rendszerben nincs elegendő hűtőközeg, a kisnyomás-lekapcsoló kapcsoló bekapcsolásához amely a kompresszort ciklikusan működteti. Ha valószínűnek tűnik, hogy nincs elég hűtőközeg a rendszerben, akkor a szivárgás lehet a bűnös. Használjon egy UV-s légkondicionáló szivárgásérzékelő készletet amellyel ellenőrizheti a szivárgásokat, beleértve a kondenzátort és a párologtatót. Ezután használjon egy dugattyús mérőt, hogy ellenőrizze a rendszer magas és alacsony oldali nyomását. Úgy vannak beállítva, ahogy a használati utasításban ajánlva van? Ha ezt ellenőrizte, akkor a következőknek is érdemes utánajárni: a kompresszor első tömítése, a rendszer szerelvényei, a tömlőcsonkok a kompresszoron, Schrader szelepek, valamint a kompresszor nyomáskapcsolóin található O-gyűrűk.

A légkondicionáló cseréje és feltöltése

Ha ki kell cserélni a légkondicionáló rendszert, akkor ki kell cserélni az akkumulátort és/vagy a szárítót, valamint a bővítőeszközt. Ilyenkor érdemes elvégezni a teljes öblítést is annak érdekében, hogy a rendszer optimálisan teljesítsen. Néhány járműnek szüksége van a kondenzátor cseréjére is, hogy a rendszerből az összes törmeléket eltávolíthassuk. Az EPA részletesen ismerteti annak folyamatát és szabályzatát, hogy hogyan kell a légkondicionálót feltölteni. Amikor a feltöltésre kerül a sor, akkor ürítse ki a rendszert és töltse fel újra a rendszert. Ez nagyon hatékony lehet, viszont mindenképpen csak ideiglenes javítások. Ha ön egy régebbi járművel rendelkezik, akkor a Freon nevű folyadék fog szivárogni, ami egy nagyon drága hűtőközeg, amelyet az Egyesült Államokban például már nem is gyártanak az ózonréteg miatt. A Freon folyadék cseréje sokkal gazdaságosabbá teszi az esetleges szivárgásokat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata