Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Elkerülhető hibák vezetés közben

Minden gépkocsivezető követ el néha hibákat, legyen az kezdő vezető, vagy olyan, aki már több évtizede megszerezte a jogosítványát, hiszen tévedni emberi dolog. Viszont a legapróbb hibák is okozhatnak súlyos baleseteket, amelyek komoly összegekbe, vagy akár emberéletekbe is kerülhet. Éppen ezért mindent meg kell tennünk ezért, hogy megelőzzük a legapróbb hibákat is.

A hirtelen elindulás és a gyakori ellenőrzések hiánya

Az első hiba amit rengeteg gépkocsivezető elkövet az az, hogy úgy indulnak el, hogy még nem melegedett fel a motor. Mindig meg kell várni amíg a motor működőképes hőmérsékletre melegszik még mielőtt erőteljesebben gázolna és hirtelen elindulna. Ha megvárja, hogy a motor felmelegedjen, akkor így megengedi neki, hogy működésre készen álljon, tehát érdemes nagyjából 10-15 másodpercet várni elindulás előtt. Idősebb autók esetében érdemes akár 20 másodpercet is várni, hiszen az az 5 másodperc semmi, viszont a baj bármikor bekövetkezhet ha gyorsan indul el. A második hiba az, hogy a vezetők nem túl gyakran ellenőrzik autóik alkatrészeit. Az ellenőrzés nagyon fontos, hiszen amikor minden nap vezetünk nem vehetjük biztosra, hogy éppen nem keletkezett-e defekt vagy hogy egy másik probléma nem állt-e elő. Mindig győződjön meg arról hogy a megfelelő motorolajat használja és hogy mindig van-e elegendő hűtővíz, de azt is érdemes sűrűbben ellenőrizni, hogy az ablaktörlők megfelelően működnek-e, hiszen ha nem, akkor ez esős időben nem kis problémát okozhat.

A legtöbben nem olvassák el a használati utasítást és a keréknyomásról is megfeledkeznek

A használati utasítás az egyik legalapvetőbb dolog, amikor megvesz egy új autót. Semmiben nem kerül azt elolvasni mindössze néhány percet kell erre áldozni. Ha elolvassa a használati utasítást, akkor nem fogja eltéveszteni a gombokat, és mindent tudni fog az adott autóról, annak belsejéről és külsejéről is. Ráadásul manapság már minden autó különböző, ezért érdemes tudni a különbségeket. A keréknyomás is olyasvalami, amiről nem szabad megfeledkezni, hiszen nem jó, ha a gumik nem rendelkeznek a megfelelő nyomással, viszont az is árthat ha túl sok bennük a nyomás. Ez komolyan veszélyeztetheti a stabilitást a fékezést, a teljesítményt és az üzemanyag-hatékonyságot is. Az ajánlott gumiabroncs nyomás általában megtalálható az ajtókereten vagy a használati utasításban, de néha még az üzemanyagtartályból is kilesheti ezt az információt.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata