Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Elkerülhető hibák vezetés közben

Minden gépkocsivezető követ el néha hibákat, legyen az kezdő vezető, vagy olyan, aki már több évtizede megszerezte a jogosítványát, hiszen tévedni emberi dolog. Viszont a legapróbb hibák is okozhatnak súlyos baleseteket, amelyek komoly összegekbe, vagy akár emberéletekbe is kerülhet. Éppen ezért mindent meg kell tennünk ezért, hogy megelőzzük a legapróbb hibákat is.

A hirtelen elindulás és a gyakori ellenőrzések hiánya

Az első hiba amit rengeteg gépkocsivezető elkövet az az, hogy úgy indulnak el, hogy még nem melegedett fel a motor. Mindig meg kell várni amíg a motor működőképes hőmérsékletre melegszik még mielőtt erőteljesebben gázolna és hirtelen elindulna. Ha megvárja, hogy a motor felmelegedjen, akkor így megengedi neki, hogy működésre készen álljon, tehát érdemes nagyjából 10-15 másodpercet várni elindulás előtt. Idősebb autók esetében érdemes akár 20 másodpercet is várni, hiszen az az 5 másodperc semmi, viszont a baj bármikor bekövetkezhet ha gyorsan indul el. A második hiba az, hogy a vezetők nem túl gyakran ellenőrzik autóik alkatrészeit. Az ellenőrzés nagyon fontos, hiszen amikor minden nap vezetünk nem vehetjük biztosra, hogy éppen nem keletkezett-e defekt vagy hogy egy másik probléma nem állt-e elő. Mindig győződjön meg arról hogy a megfelelő motorolajat használja és hogy mindig van-e elegendő hűtővíz, de azt is érdemes sűrűbben ellenőrizni, hogy az ablaktörlők megfelelően működnek-e, hiszen ha nem, akkor ez esős időben nem kis problémát okozhat.

A legtöbben nem olvassák el a használati utasítást és a keréknyomásról is megfeledkeznek

A használati utasítás az egyik legalapvetőbb dolog, amikor megvesz egy új autót. Semmiben nem kerül azt elolvasni mindössze néhány percet kell erre áldozni. Ha elolvassa a használati utasítást, akkor nem fogja eltéveszteni a gombokat, és mindent tudni fog az adott autóról, annak belsejéről és külsejéről is. Ráadásul manapság már minden autó különböző, ezért érdemes tudni a különbségeket. A keréknyomás is olyasvalami, amiről nem szabad megfeledkezni, hiszen nem jó, ha a gumik nem rendelkeznek a megfelelő nyomással, viszont az is árthat ha túl sok bennük a nyomás. Ez komolyan veszélyeztetheti a stabilitást a fékezést, a teljesítményt és az üzemanyag-hatékonyságot is. Az ajánlott gumiabroncs nyomás általában megtalálható az ajtókereten vagy a használati utasításban, de néha még az üzemanyagtartályból is kilesheti ezt az információt.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson