fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ha ezek nem stimmelnek, biztosan nem lesz meg a műszaki vizsga

Műszakiztatni vinné az autót, de bizonytalan a végeredményben? A vizsga előtt vizsgáztatásra is szerződött szervizek általában vállalják, hogy átnézik a sarkalatos pontokat. Ugye kíváncsi rá, melyek ezek?

Fékek, fények, lengéscsillapítás

Az interneten is elolvashatjuk a komolyabb autószervizek oldalán, hogyan zajlik egy műszaki vizsga. Jobban izgul, mint az autója? Eláruljuk, mire számíthat. Elöljáróban annyit, hogy műszakiztatni új autót először négy év után kell, utána kétévente, és ez a két év vonatkozik a használtan vásárolt autókra is. Ám ha végigolvassuk, mit vizsgálnak ilyenkor a szervizekben, látjuk, hogy ezek mindegyikét évente ajánlják megnézetni, szervizeltetni. Átvizsgálják a futóművet – megemelik az autót-, és a lengéscsillapítást próbapadon, hogy lássák, hogy reagál a „feladatra”, mint például a macskakő. Megnézik az első és hátsó kerekeknél is. A fékrendszer is sarkalatos pontja a vizsgáztatásnak, hiszen az életünk múlhat egy kopott fékbetéten, nem fogó kéziféken, meg aztán jó, ha a vezetékek is működnek. Nagyjából egyformán kell fognia a fékeknek az első, és a hátsó kerekeknél. Elöl a fékpár két tagja között maximum 20, hátul 30 százalék különbség még elfogadott. Feltétele a sikeres műszaki vizsgának az is, hogy minden autóra szerelt fény rendben működjön, és az egyes fények színe is megfelelő legyen – az index például sárga fényű, a ködlámpa fehér. Utóbbinak akkor is meg kell lennie, ha soha nem volt rá szükség!

Egy apróság: a lejárt forgalmi

Azt magunk is felmérhetjük, van-e olyan látható külső eltérés az autón, ami miatt nem lesz meg a műszaki. Nem engedik át a lyukas kipufogót, a repedt, javítatlan szélvédőt – egészen apró repedés sem megengedett –, és a törött üvegű fényszórókat sem, mert vakíthatja a fényük a szembejövőket. Az ablakmosónak is működnie kell. A karosszéria miatt akkor bukhat meg egy autó, ha túl nagy horpadások, sérülések vannak rajta, például nem javították ki egy ütközés következményeit. Az is kizáró ok, ha nincs minden előírt elem a helyén: nem hiányozhat a tükör, sem a lökhárító. Belül az üléseknek kell biztonságosnak lenniük. A folyadékszinteket is megvizsgálják: érdemes úgy menni, hogy minden megfelelően fel van töltve és semmilyen folyadék nem szorul cserére, legyen az hűtőfolyadék vagy motorolaj – egy előzetes szervizelés megoldja ezeket a problémákat is. Van még egy apróság, amelyről szót kell ejteni, és ez a lejárt forgalmi. Figyeljünk a dátumokra, bármilyen zsúfolt is az életünk! Ha az úton, ellenőrzésnél derül ki, szigorított műszaki vizsga is lehet a következmény.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata