Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Gömbfejek cseréje az autónkban

Gömbfejek cseréje az autónkban azok közé a feladatok közé tartozik, amelyeken nagyon nem érdemes takarékoskodni. A lógó és emiatt kopogó gömbfejek helyére újak beépítése egyébként rutin feladat a autószerviz számára.

A gömbfejek cseréje sok helyen válhat szükségessé

A gömbfejek aránylag kicsi és egyszerű alkatrészek, így nem is tartoznak a drágák közé, mégis nagy szerepet játszanak az autó számos részegységének hibátlan működésében. A járművekben számos helyen alkalmaznak gömbfejeket, de a futómű elemeinél működőek a legfontosabbak, mert, ha ezekkel van baj, annak akár baleset, személyi sérülés, illetve jelentős anyagi kár lehet az eredménye. Mindebből az következik, hogy semmilyen szempontból nem éri meg tétovázni és halogatni a gömbfejek cseréjét az autónkban, ha azok arra megérettek.

Mikor kell gömbfejet cserélni?

A gömbfejek cserélésére gyakran a kopogásuk hívja fel legelőször a figyelmet. Ez annyit jelent, hogy a gombfej belsejében a kopás már annyira előrehaladott szakaszban van, hogy az egymáson csúszó felületek érintkezésénél jelentős hézagok keletkeztek, amit a kenőanyagok nem képesek kitölteni. Ez lehet egyszerűen az idő múlásával párhuzamosan fellépő normális kopás következménye, de az sem kizárt, hogy például egy porzáró gumi sérülése miatt idegen anyag, por, vegyszer és nedvesség került a gombfejbe. Akár így, akár úgy a csere az egyetlen megoldás, amit gyorsan és nem is túl drágán végez az autószerviz.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.