Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Még nincs vége a télnek

Itt a március majd lassan az április, a nappalok egyre hosszabbak, mindig többet és erősebben süt a nap, de az autósok számára még koránt sem ért véget a tél. Itt az ideje egy utolsó téli átvizsgálásnak.

Nem csak a tél kezdetekor kell csekkolni az autót

Lassan vége a télnek, elmúlnak a kényelmetlen hideg reggelek, a fagyos csúszós utak helyett, többet lehet napos, szép időben autózni. Mégis az autósnak készen kell lennie a vissza-vissza térő hidegre, havas esőre, jégre és mindenre, amiből az idei télen bőségesen kijutott valamennyiünknek. A mostani télen alaposan igénybe vett autónkat érdemes még egyszer alaposan átvizsgálni: vajon minden rendben van-e, kiállja-e még azt a néhány hideg, fagyos napot, ami a tavasz végleges beköszöntéig még hátra van. Ez annál is inkább fontos, hiszen nem kizárt, hogy az egész hideg évszakban a maximumot nyújtó járgány éppen most készül feladni, és szüksége lehet egy kis segítségre, hogy továbbra is probléma és hibamentesen szolgálhasson.

Végig kell nézni minden apróságot a teljes biztonság érdekében

A tél végi csekklista pont azokat a teendőket tartalmazza, amelyeket a téli felkészüléskor is el kellett végezni. A hűtő és ablakmosó folyadékok ellenőrzését, az akkumulátor teljesítményének felülvizsgálatát, a gumiabroncsok nyomásának ellenőrzését, az ablaktörlő gumik állapotának vizsgálatát, az alapos és ápolószerekkel elvégzett kézi mosást. Érdemes annak is utánanézni, hogy a télre bekészített pokróc, elemlámpa, jégkaparó, jégoldó a helyén van-e. A zárnál használatos jégoldó semmi esetre se legyen a kocsiban, hanem a táskában! Mindezekre még szükség lehet, akár áprilisban is, és a legbosszantóbb, ha egész télen kéznél levő dolgok pont akkor nincsenek a helyükön, amikor éppen csak egy napra, de tényleg nélkülözhetetlenné válnak megint. Nem árt az év ebben a szakaszában egy rövidke látogatást tenni a szervizben sem, ahol a téli csekklistát az otthoninál alaposabban át tudják futni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata