fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

E-mail üzenet írása

Árajánlat, időpont kérés

Elhagytam az autó rendszámát, mit tegyek?

Elhagytam az autó rendszámát, mit tegyek? Ha nem is gyakran, azért egyáltalán nem olyan ritkán hallani az elkeseredett kérdést, amire a gyors válasz nem is arról szól, hogy mit kell tenni, (arról később) hanem arról mit nem. Nos, közlekedni rendszámtábla nélkül eszünkbe se jusson!

Ha elhagytam az autó rendszámát irány a hivatal

Elhagytam az autó rendszámát, mit tegyek – segélykérő kiáltást hallva és tudva, hogy rendszámtábla nélkül a kocsival egy métert sem szabad és nem is érdemes megtenni, a választ nagyon körültekintően és részletesen fogalmazzuk meg. A megrongálódott, elhasználódott – de még azonosítható – rendszámtábla utángyártása a közlekedési igazgatási hatóság engedélyével történhet csak meg – ha esetleg valakinek a házi rendszámtábla készítésének a gondolata megfordult volna a fejében, azonnal verje azt onnan ki. Az eljárást csak és kizárólag a jármű tulajdonosa, vagy annak felhatalmazottja indíthatja el.

Milyen dokumentumokra van szükség

Az elhagytam a rendszámot, mit tegyek embertársainknak melegen ajánljuk az alábbi forgatókönyv részletes és pontos betartását, hogy ne kelljen a rendszám elvesztése után még egyéb okból is bosszankodniuk. Vagyis az új rendszámtábla legyártásának kérelméhez forgalmi engedélyt, a forgalmi engedély illetékének megfizetését tanúsító igazolást, a rendszámtábla, valamint az érvényesítő címke igazgatási szolgáltatási díj befizetéséről szóló igazolást, valamint egy a rendszámtábla elvesztéséről, ellopásáról, megsemmisüléséről, megrongálódásáról, elhasználódásáról szóló jegyzőkönyvet kell csatolni. Minden másra ott van a MasterCard, vagy a bugyelláris, mert a rendszámcsere nem olcsó mulatság.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat