Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Gázzal rángat az autó – mitől lehet?

Gyújtáskábelek egy BMW motorterében

Gyakori probléma, hogy rángat az autó, amelynek oka különféle lehet. Emiatt biztosat nem tudunk mondani látatlanban, de elárulhatjuk, hogy milyen lehetséges problémák merülhetnek fel ilyen esetben. Nézzük, mire kell odafigyelni!

Gyakran az alapjárati motorral van probléma

Az alapjárati motornak az a feladata, hogy levegőt adagoljon a befecskendezéses autókban a keverékképzéshez. Amennyiben meghibásodik, nem képes a finomszabályozásra, amelynek következtében folyamatosan ingadozik az alapjárat és csökken a levegő–üzemanyag elegy. Amikor az elektronika rádúsít, a fordulatszám emelkedni kezd, mivel az üzemanyag elvész, az alapjárat visszaesik. Ezalatt nem tud kellő mennyiségű levegőt juttatni a hengerekbe a motor, így nem lesz optimális a keverési arány. Jellemzően hidegüzemben nincs probléma, hiszen ekkor még dús keverékkel megy az alapjárat, nagy fordulatszámon. Ha súlyosabb a probléma, akkor jelezhet, ha az alapjáratban gázfröccsözve felpörgetett autóban, a gázpedál felengedése után nagyon lassan csökken vissza a fordulatszám.

Problémát okozhat a gyújtáskimaradás is

Ha rángat az autó, akkor sok esetben gyújtáskimaradásról beszélhetünk. Ennek következtében a motor működése kihagy és emiatt rángatni kezd az autó. Nemcsak a gyújtógyertyákkal lehet gond, problémát okozhatnak a gyújtórendszer egyéb elemei is. Például gond lehet abból, ha elhasználódik a gyújtókábelek szigetelése. Továbbá problémát okozhat a rotor vagy a gyújtáselosztó elöregedése is. Utóbbiak cseréjét érdemes párban végezni. Mindemellett állhat a rángatás hátterében tömítetlenségi probléma és eltömődött üzemanyagszűrő. A benzinellátási probléma is kiválthatja a rángatást. Utóbbi esetben a tankban található üzemanyag-szivattyút kell megnézni. Ha nem szállít elegendő üzemanyagot a szivattyú, vagy más néven AC pumpa, akkor rángatni kezd az autó. Ha gyorsításnál rángatás jelentkezik, akkor okozhatja a problémát az egyik porlasztó kábel kidörzsölődése is, mely működés közben hozzáérhet a hengerfejhez. Az utóbbi probléma a porlasztók áramköreiben végzett szakadás-, illetve zárlatvizsgálat segítségével található meg. Ha gyorsítás közben rángat az autó, nem szabad figyelmen kívül hagyni, mihamarabb orvosolni kell a problémát. Amennyiben erre nem kerül sor, később komolyabb hibák is jelentkezhetnek. Bármi is áll a probléma mögött, érdemes mihamarabb autószervizbe vinni az gépjárművet, ahol pontosan meg tudják állapítani az okot és megszüntetik azt. Így nagyon hamar ismét problémamentessé tehető az autózás.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata