Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kisokos a megállásért felelős folyadék cseréjéhez

fékfolyadék tartály

A nem megfelelő fékfolyadék miatt pont akkor csökkenhet a gépjármű fékrendszerének hatása, mikor a legnagyobb szüksége lenne a vezetőnek a fékezésre. Mi az a fékfolyadék? Hol található az autóban? Miért és mikor kell cserélni? Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit a fékfolyadékkal, illetve annak cseréjével kapcsolatban érdemes ismerni.

A fékfolyadék tulajdonságai nem változhatnak meg hő hatására

A fékrendszer a gépjármű legfontosabb része, főleg a biztonságos közlekedés tekintetében. Most nem részletezzük a fékrendszer működését, inkább annak egy részére, a fékfolyadékra helyezzük a hangsúlyt. A fékrendszerben használt folyadéknak számos követelménynek kell megfelelnie. Például a tulajdonságai nem változhatnak meg hő hatására, azonban előbb-utóbb víz, illetve pára kerül a fékfolyadékba, melyek már nem állnak ellen a magas hőmérsékletnek. Emiatt a melegebb hónapokban csökkenni fog a fékhatás, télen pedig megfagy a fékfolyadékban lévő víz, ami dugót képez a rendszerben és ennek eredményeként egyáltalán nem lehet fékezni. Szóval a biztonságos közlekedés érdekében a fékfolyadékot bizonyos időközönként mindenképpen cserélni kell.

Mikor kell cserélni a fékfolyadékot?

Körülbelül két évente mindenféleképpen cserélni kell a fékfolyadékot. Egyébként ellenőrizhető a fékfolyadék állapota, nedves forráspontja körülbelül fél perc alatt egy speciális eszközzel, mely egy kis minta segítségével képes megmutatni a folyadék állapotát. A mintavevő eszközzel a főfékhengeren lévő kiegyenlítő tartályból kell mintát venni. Ezt a mintát a speciális műszer addig melegíti, amíg forrni nem kezd és végül kiírja az eredményt. Mindig az első eredmény tekinthető reálisnak. A korszerű gépjárművek esetében 230 fok a forráspontja a fékfolyadéknak. Később ez az érték csökken, ahogy emelkedik a víztartalma. Amikor a fékfolyadék forráspontja eléri a 200 fokot, vagyis az alsó határértéket, mihamarabb cserélni kell azt. A nem megfelelő fékfolyadék nemcsak működési zavart okoz, hanem rongálja a fékszerkezetet is. Ez nem függ a kilométerfutástól. Számos fékfolyadék létezik, van jobb és van rosszabb minőségű. Szóval gondos körültekintést igényel a fékfolyadék kiválasztása. A különböző DOT osztályú fékfolyadékokat semmi esetre sem szabad egymásra tölteni. Ráadásul az ABS-szel szerelt gépjárművekbe nem szabad DOT3-as fékfolyadékot tölteni. A fékfolyadék cseréje jármű-, illetve fékspecifikusan történik, a fékrendszergyártó előírásának megfelelően. Szóval a fékfolyadék cseréjével nem szabad otthon próbálkozni, érdemes szakszervizben végeztetni a feladatot.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.