Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A forgalmi dugók okai

A forgalmi dugó legtöbbször a figyelmetlen sofőrök és a naponta ingázó autósok miatt keletkezik. A túlzsúfolt közlekedési útvonalaknak és a tömegközlekedésnek jobbnak kellene lennie, valamint a sofőröknek is nagyobb figyelmet kellene szentelniük a biztonságos vezetésre, mellyel elkerülhetnék a baleseteket és a dugókat is.

A követési távolság fontossága

A közlekedési problémákkal vannak, akik naponta, munkába menet szembe néznek. Ezzel sok szabadidejüket elveszítik, stresszesek lesznek a mindennapjaik, nem beszélve a pénzveszteségről, amit a dugóban töltött üzemanyag fogyasztás okoz. Ezen mindenképp szükséges változtatni és találni kell egy olyan megoldást, amivel megoldhatjuk ezt a problémát. Ahhoz, hogy elkerüljük a baleseteket, mindenképp tartsuk be a követési távolságot. Sok sofőr manapság, nem figyel erre oda, pedig nagyon lényeges, hisz naponta ez miatt történnek a dugók. Ha túl közel megyünk egy másik autó hátuljához és az hirtelen lefékez, nem lesz időnk arra, hogy időben megálljunk és elkerüljük az ütközést. Mindig figyeljünk oda, hogy legalább 3-4 autó hossza legyen köztünk és az előttünk haladók közt, mert csak így biztosíthatjuk az elegendő időt a megállásra, a váratlan történések esetén. Ha az út vizes, akkor fokozzuk még ezt a távolságot, akár 6-8 gépkocsi hosszára.

Balesetek megelőzése

Az autópályák és a kettős úttestek a legbiztonságosabb utaknak számítanak. Itt nincs szembejövő fogalom, mindenki ugyanazt az irányt követi, széles és egyenes sávok vannak, valamint a fényszórók sem zavarják a közlekedést, melyek mind lehetővé teszik a gyorsabb haladást és a biztonságos vezetést. Ezek a pozitívumok mellett, mégis szinte naponta megesnek balesetek. A legfontosabb ok, hogy sokszor nem szentelünk elég figyelmet a vezetésnek. Reggelente elmerengünk a kocsinkban, a fűtést feljebb kapcsoljuk, a reggeli rádióműsorunkat felhangosítjuk, és teljesen megfeledkezünk az időjárásról is, már a munkára gondolunk, az ünnepekre, a gyerekekre és nem figyelünk az autónkra és a többi úthasználóra sem. Előfordulhat az is, hogy egy sofőr megszunnyad a volán mögött. Figyeljük állandóan a tükreinket és a többi úthasználót is, ne csak akkor, ha kerülni szeretnénk, mert ezzel számos balesetet elkerülhetünk. A biztonság érdekében, ha két, illetve három sávos úton közlekedünk, akkor mindig az oldalsó, „lassabb” sávot választjuk, csak a kerülésre vegyük igénybe a középsőt, és ezután térjünk vissza a jobb oldaliba. Az esős, ködös és csúszós útviszonyok esetén, mindig lassabban haladjunk, mivel ilyenkor a gumiabroncsok nem tudják biztosítani a szükséges tapadást, amire nagy sebességnél szükségünk lenne.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata