Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A forgalmi dugók okai

A forgalmi dugó legtöbbször a figyelmetlen sofőrök és a naponta ingázó autósok miatt keletkezik. A túlzsúfolt közlekedési útvonalaknak és a tömegközlekedésnek jobbnak kellene lennie, valamint a sofőröknek is nagyobb figyelmet kellene szentelniük a biztonságos vezetésre, mellyel elkerülhetnék a baleseteket és a dugókat is.

A követési távolság fontossága

A közlekedési problémákkal vannak, akik naponta, munkába menet szembe néznek. Ezzel sok szabadidejüket elveszítik, stresszesek lesznek a mindennapjaik, nem beszélve a pénzveszteségről, amit a dugóban töltött üzemanyag fogyasztás okoz. Ezen mindenképp szükséges változtatni és találni kell egy olyan megoldást, amivel megoldhatjuk ezt a problémát. Ahhoz, hogy elkerüljük a baleseteket, mindenképp tartsuk be a követési távolságot. Sok sofőr manapság, nem figyel erre oda, pedig nagyon lényeges, hisz naponta ez miatt történnek a dugók. Ha túl közel megyünk egy másik autó hátuljához és az hirtelen lefékez, nem lesz időnk arra, hogy időben megálljunk és elkerüljük az ütközést. Mindig figyeljünk oda, hogy legalább 3-4 autó hossza legyen köztünk és az előttünk haladók közt, mert csak így biztosíthatjuk az elegendő időt a megállásra, a váratlan történések esetén. Ha az út vizes, akkor fokozzuk még ezt a távolságot, akár 6-8 gépkocsi hosszára.

Balesetek megelőzése

Az autópályák és a kettős úttestek a legbiztonságosabb utaknak számítanak. Itt nincs szembejövő fogalom, mindenki ugyanazt az irányt követi, széles és egyenes sávok vannak, valamint a fényszórók sem zavarják a közlekedést, melyek mind lehetővé teszik a gyorsabb haladást és a biztonságos vezetést. Ezek a pozitívumok mellett, mégis szinte naponta megesnek balesetek. A legfontosabb ok, hogy sokszor nem szentelünk elég figyelmet a vezetésnek. Reggelente elmerengünk a kocsinkban, a fűtést feljebb kapcsoljuk, a reggeli rádióműsorunkat felhangosítjuk, és teljesen megfeledkezünk az időjárásról is, már a munkára gondolunk, az ünnepekre, a gyerekekre és nem figyelünk az autónkra és a többi úthasználóra sem. Előfordulhat az is, hogy egy sofőr megszunnyad a volán mögött. Figyeljük állandóan a tükreinket és a többi úthasználót is, ne csak akkor, ha kerülni szeretnénk, mert ezzel számos balesetet elkerülhetünk. A biztonság érdekében, ha két, illetve három sávos úton közlekedünk, akkor mindig az oldalsó, „lassabb” sávot választjuk, csak a kerülésre vegyük igénybe a középsőt, és ezután térjünk vissza a jobb oldaliba. Az esős, ködös és csúszós útviszonyok esetén, mindig lassabban haladjunk, mivel ilyenkor a gumiabroncsok nem tudják biztosítani a szükséges tapadást, amire nagy sebességnél szükségünk lenne.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.