Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A fékolaj rendszeres cseréje

Ha valaki autótulajdonos, akkor biztosan tisztában van vele, hogy ez nem csak annyiból áll, hogy használja a járművet, hanem abból is, hogy rendszeresen megtölti folyadékokkal. Ezek közül természetesen a benzin a legfontosabb, de lényeges a hűtőfolyadék, a motor- és fékolaj rendszeres pótlása is.

Mikor kell kicserélni?

Minden folyadékot kötelező módon pótolni kell az autóban, mert ezek nélkül lehetetlen, hogy az rendesen működjön. Ehhez szükség van a rendszeres és alapos ellenőrzésekre, amelyek kimutatják a folyadékszintek elégtelenségét, vagy az elhasználódás mértékét. Az ablaktörlő folyadékok esetében például csak a pótlásról kell gondoskodni, viszont a fékolajoknál már az elhasználódás is egy nagyon fontos szempont. Az, hogy mikor nem megfelelő minőségű a fékolaj, bizonyos mérések segítségével tudhatjuk meg. Amikor már úgy látjuk, hogy túlságosan régi az olaj, akkor mindenképp tanácsos elvinni az autót egy műhelybe. Itt felmérik nekünk az állapotát egy speciális műszer segítségével. A folyamat úgy zajlik, hogy mintát vesznek az elhasznált olajból, és ezt öntik a gépezetbe. Sokszor már a színéről is meg lehet állapítani, hogy túl régi az olaj. Azonban, hogyha csak a műszer ad erre egyértelmű választ, az még nem jelenti, hogy várni kell. Ilyenkor is tanácsos egyből elmenni, és kicserélni az egészet.

Fajtái

Tanácsos, ha az előírást követve végezzük el a cserét, és olyan fajtát teszünk bele, amilyen gyárilag is volt benne. Ez a legegyszerűbb metódus, de ettől eltekintve is meg lehet változtatni a folyadék fajtáját, feltéve, ha tudjuk, hogy milyenek léteznek, és hogy ezek közül melyek azok, amelyek nekünk is alkalmasak. A legegyszerűbb ezt az úgynevezett DOT szám alapján eldönteni, amely a folyadék minőségére utal. Természetesen, ennél azért egy kicsivel bonyolultabb a dolog. Viszont a DOT számokkal kapcsolatban vannak olyan általánosságok, amelyek alapján elindulhatunk. A DOT 3-as számút általában a régebbi féktípusokhoz használják. A DOT 4-est az átlagosokhoz, vagyis azokhoz a típusokhoz, amelyek hagyományos féktárcsával vannak felszerelve. A DOT 5-ösnek az a lényege, hogy szilikon alapú, és nem köti meg a vizet, így nem károsítja a fényezést sem. Bár ez így nagyon kecsegtetően hangzik, mégsem mindig ez a legjobb választás, mert puhább lesz tőle a fékpedál, ráadásul azokon a helyeken, ahol eddig vízréteg alakult ki, most korrózió lesz.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson