Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fékolaj rendszeres cseréje

Ha valaki autótulajdonos, akkor biztosan tisztában van vele, hogy ez nem csak annyiból áll, hogy használja a járművet, hanem abból is, hogy rendszeresen megtölti folyadékokkal. Ezek közül természetesen a benzin a legfontosabb, de lényeges a hűtőfolyadék, a motor- és fékolaj rendszeres pótlása is.

Mikor kell kicserélni?

Minden folyadékot kötelező módon pótolni kell az autóban, mert ezek nélkül lehetetlen, hogy az rendesen működjön. Ehhez szükség van a rendszeres és alapos ellenőrzésekre, amelyek kimutatják a folyadékszintek elégtelenségét, vagy az elhasználódás mértékét. Az ablaktörlő folyadékok esetében például csak a pótlásról kell gondoskodni, viszont a fékolajoknál már az elhasználódás is egy nagyon fontos szempont. Az, hogy mikor nem megfelelő minőségű a fékolaj, bizonyos mérések segítségével tudhatjuk meg. Amikor már úgy látjuk, hogy túlságosan régi az olaj, akkor mindenképp tanácsos elvinni az autót egy műhelybe. Itt felmérik nekünk az állapotát egy speciális műszer segítségével. A folyamat úgy zajlik, hogy mintát vesznek az elhasznált olajból, és ezt öntik a gépezetbe. Sokszor már a színéről is meg lehet állapítani, hogy túl régi az olaj. Azonban, hogyha csak a műszer ad erre egyértelmű választ, az még nem jelenti, hogy várni kell. Ilyenkor is tanácsos egyből elmenni, és kicserélni az egészet.

Fajtái

Tanácsos, ha az előírást követve végezzük el a cserét, és olyan fajtát teszünk bele, amilyen gyárilag is volt benne. Ez a legegyszerűbb metódus, de ettől eltekintve is meg lehet változtatni a folyadék fajtáját, feltéve, ha tudjuk, hogy milyenek léteznek, és hogy ezek közül melyek azok, amelyek nekünk is alkalmasak. A legegyszerűbb ezt az úgynevezett DOT szám alapján eldönteni, amely a folyadék minőségére utal. Természetesen, ennél azért egy kicsivel bonyolultabb a dolog. Viszont a DOT számokkal kapcsolatban vannak olyan általánosságok, amelyek alapján elindulhatunk. A DOT 3-as számút általában a régebbi féktípusokhoz használják. A DOT 4-est az átlagosokhoz, vagyis azokhoz a típusokhoz, amelyek hagyományos féktárcsával vannak felszerelve. A DOT 5-ösnek az a lényege, hogy szilikon alapú, és nem köti meg a vizet, így nem károsítja a fényezést sem. Bár ez így nagyon kecsegtetően hangzik, mégsem mindig ez a legjobb választás, mert puhább lesz tőle a fékpedál, ráadásul azokon a helyeken, ahol eddig vízréteg alakult ki, most korrózió lesz.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata