Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fékolaj cseréje is ugyanolyan fontos, mint a más olajoké

Ha valaki tisztában van az autója működésével, akkor biztosan tisztában van azzal is, hogy időnként elengedhetetlen, hogy kicserélje ennek egyes részeit. És ezek nem az alkatrészek, hanem az ezekhez használatos folyadékok…

Fontos a rendszeresség és az előrelátás

Tudni kell az autóval kapcsolatos folyadékokról, hogy gyakran kell cserélni őket. Ezzel így önmagában véve nem is lenne akkora gond, inkább csak az okozza a problémát, hogy mindegyik fajtához más-és más dolgokat kell megjegyezni, már a csere időpontját illetően is. Nagyon eltérőek is lehetnek a két csere közt eltelt időintervallumok például a fékolaj, és a váltóolaj esetében. Hogy ezeket megjegyezzük, fontos, hogy előre informálódjunk, és nagyon odafigyeljünk minden apró részletre. Egy kis idő után nagyon hamar bele lehet jönni a dolgokra, viszont az elején még egyáltalán nem könnyű feladat annyi mindent észben tartani, főleg akkor, ha valaki nem ért annyira hozzá. Persze, a szervizekben is előszeretettel végeznek ilyen jellegű munkálatokat, sőt, még örülnek is neki, mivel a legegyszerűbb rutinfeladatok közé tartozik, viszont azt mégiscsak mi kell tudjuk, hogy mikor van szükség a cserére. Hogyha ennek utánajárunk, és még a kijelölt dátum előtt visszük el az autót, akkor biztosan nem lesz majd olyan fajta kellemetlenségünk, amelyik az olajcsere elhanyagolása miatt következik be.

Otthon, vagy a műhelyben?

Gyakori kérdés az autósok körében, hogy a cserét hol érdemes inkább elvégeztetni: otthon, vagy a szervizben? Ha ez utóbbit választjuk, akkor számolnunk kell azzal, hogy sok időt, energiát és persze pénzt fog felvenni ez az eljárás. Viszont sokkal kényelmesebb, és nagyobb biztonsággal történik helyesen a csere, és nagyobb a garancia arra is, hogy nem romlik el utána semmi. Azonban vannak olyan vállalkozó szellemű egyének, akik inkább azt szeretik, ha ők végzik el az ilyen jellegű munkálatokat, mégpedig otthoni környezetben, például a garázsban, vagy az udvaron. Amennyiben Ön is ebbe a kategóriába tartozik, először is azt gondolja meg, hogy van-e annyi szakértelme, hogy egyedül megcsinálja. Amennyiben nincs, tanácsos inkább egy olyan valakivel együtt intézkednie, aki ért hozzá, vagy csinált már hasonlót. Az első alkalom után már biztosan fog menni egyedül is, mert nem túl nehéz, viszont vannak olyan dolgok, amelyeket még itt is el lehet azért rontani… Ne Ön legyen, aki megteszi ezt!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata