Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fékolaj cseréje is ugyanolyan fontos, mint a más olajoké

Ha valaki tisztában van az autója működésével, akkor biztosan tisztában van azzal is, hogy időnként elengedhetetlen, hogy kicserélje ennek egyes részeit. És ezek nem az alkatrészek, hanem az ezekhez használatos folyadékok…

Fontos a rendszeresség és az előrelátás

Tudni kell az autóval kapcsolatos folyadékokról, hogy gyakran kell cserélni őket. Ezzel így önmagában véve nem is lenne akkora gond, inkább csak az okozza a problémát, hogy mindegyik fajtához más-és más dolgokat kell megjegyezni, már a csere időpontját illetően is. Nagyon eltérőek is lehetnek a két csere közt eltelt időintervallumok például a fékolaj, és a váltóolaj esetében. Hogy ezeket megjegyezzük, fontos, hogy előre informálódjunk, és nagyon odafigyeljünk minden apró részletre. Egy kis idő után nagyon hamar bele lehet jönni a dolgokra, viszont az elején még egyáltalán nem könnyű feladat annyi mindent észben tartani, főleg akkor, ha valaki nem ért annyira hozzá. Persze, a szervizekben is előszeretettel végeznek ilyen jellegű munkálatokat, sőt, még örülnek is neki, mivel a legegyszerűbb rutinfeladatok közé tartozik, viszont azt mégiscsak mi kell tudjuk, hogy mikor van szükség a cserére. Hogyha ennek utánajárunk, és még a kijelölt dátum előtt visszük el az autót, akkor biztosan nem lesz majd olyan fajta kellemetlenségünk, amelyik az olajcsere elhanyagolása miatt következik be.

Otthon, vagy a műhelyben?

Gyakori kérdés az autósok körében, hogy a cserét hol érdemes inkább elvégeztetni: otthon, vagy a szervizben? Ha ez utóbbit választjuk, akkor számolnunk kell azzal, hogy sok időt, energiát és persze pénzt fog felvenni ez az eljárás. Viszont sokkal kényelmesebb, és nagyobb biztonsággal történik helyesen a csere, és nagyobb a garancia arra is, hogy nem romlik el utána semmi. Azonban vannak olyan vállalkozó szellemű egyének, akik inkább azt szeretik, ha ők végzik el az ilyen jellegű munkálatokat, mégpedig otthoni környezetben, például a garázsban, vagy az udvaron. Amennyiben Ön is ebbe a kategóriába tartozik, először is azt gondolja meg, hogy van-e annyi szakértelme, hogy egyedül megcsinálja. Amennyiben nincs, tanácsos inkább egy olyan valakivel együtt intézkednie, aki ért hozzá, vagy csinált már hasonlót. Az első alkalom után már biztosan fog menni egyedül is, mert nem túl nehéz, viszont vannak olyan dolgok, amelyeket még itt is el lehet azért rontani… Ne Ön legyen, aki megteszi ezt!

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!