Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Figyelemfelkeltő név, 800 lóerő: megérkezett a McLaren Senna

Világhírű Forma–1-es pilóta emléke előtt tiszteleg a McLaren eddigi legkeményebb utcai autója, a McLaren Senna. 1,2 tonnás tömegére 800 lóerő és ugyanannyi newtonméter jut, de az ára sem hétköznapi.

Bemutatkozott a régóta várt új autó

A McLaren korábban több alkalommal is fontosnak érezte kihangsúlyozni, hogy legújabb, Ultimate Serieshez tartozó modelljükkel nagyot szeretnének dobbantani, az pedig, hogy az autót Ayrton Senna névre keresztelték, gyakorlatilag predesztinálta ezt – a brazil versenyző mindhárom világbajnoki címét a McLarennel nyerte 1988-ban, 1990-ben és 1991-ben. A brit gyártó lényegesnek ítélte, hogy korábbi modelljeikhez hasonlóan az újdonság a mindennapok során is jól használható legyen, mindezt pedig igyekeztek kompromisszumok nélkül elérni.

Alig 267 millió forintos árán felesleges keseregnünk

Az eddig csak P15 kódnév alatt emlegetett modell fejlesztésénél kiemelt figyelmet fordítottak a vezethetőségre és a teljesítményre. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy 800 lóerős szörnyeteg gördült ki az üzemből, amit sajnálatos módon már csak 499 másik követ, ugyanis a gyártó közölte, a Sennából összesen 500 példányt készítenek. Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy az eladások után befolyó pénzből a Senna Foundation jótékonysági alapítványt is támogatják. A 4,0 literes V8-as turbómotor jelen esetben 800 lóerő/800 newtonméter teljesítményű, ez hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. Ha valaki a döbbenetes számokat olvasva nagyot csettintett és azt gondolja, hogy rohan és máris kifizeti a 750 ezer fontos, átszámítva 267 millió forintos vételárat, annak sajnos rossz hírrel tudunk szolgálni, hiszen az összes példányt előre eladták. Az utolsót árverésen értékesítették kétmillió fontért, ez a bevétel megy majd a Senna Alapítvány javára. A sorozatgyártás csak 2018 harmadik negyedévében indul, a közönségpremier a Genfi Autószalonon lesz.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson