Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A féltengely javítása az autóknál

Nagyon sok olyan alkatrész található az autókban, amelynek javítása szakértői segítséget igényel. Van olyan rész is, amelyeket a kevésbé hozzáértők is szervizelni tudnak, azonban az olyanok, mint amilyen a féltengely, hozzáértést igényelnek. Azok a szerelők, akiknek nincs túl nagy tapasztalatuk, általában csak segítséggel vállalják el a bonyolultabb munkálatokat, úgyhogy, ha csak tehetjük, válasszunk olyant, aki nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Fontos a szakértelem

Természetesen minden szerelőben meg kell bízni, és teljesen ráhagyni a munkát, viszont ha nekik is több időt és energia ráfordítást vesz igénybe a folyamat, akkor nő az ár is. Ráadásul egyáltalán nem kellemes, ha sok ideig kell várni. Az autó általában egy olyan dolog, amelyet intenzíven használ az ember, és nem előnyös, ha az nem funkcionál huzamosabb ideig. Ha az olyan részeivel van baj, mint a féltengely, akkor kiemelten fontos, hogy azonnal cselekedjünk, mert ez a meghibásodás elég komoly dolognak számít, és ha halogatjuk az orvosolást, akkor az súlyosabb következménnyel is járhat. Az új autóknál természetesen sokkal kisebb arányban fordulnak elő ezek a problémák, mint a régebbieknél. Ez annak köszönhető, hogy az idők során, mint minden más összetevő, ez is elhasználódhat. Az emberek általában elhanyagolják a féltengely karbantartását, mert azt hiszik, hogy ez nem olyan fontos dolog. Amíg a többi kis részecskére kiemelt figyelmet fordítanak, ezzel nem törődnek. Az évek során pedig nagyon fel tud gyűlni az ilyesmi, és legtöbbször ez okozza a meghibásodást.

A féltengely működése

Ahhoz, hogy figyelmet fordítsunk erre az alkatrészre, tisztában kell lennünk azzal, hogyan is működik. Ez a szerkezet a hajtásláncban van, és szerepe, hogy közvetítse a nyomatékot a sebességváltótól egészen a kerekekig. Sok esetben nem konkrétan a tengely hibásodik meg, hanem a körülötte levő csapágyak. Ez egy szerencsés eset, mivel ezeket nagyon egyszerűen ki lehet cserélni, és nem is kerülnek olyan sok pénzbe. A meghibásodásokra egy kattogó hang hívja fel a figyelmet, amelyet akkor hallunk, ha a kormányt teljesen elfordítjuk, és beindítjuk az autót. Ilyen esetben rögtön el kell menni egy szervizbe, hogy igényeljük a szerelők segítségét. Ellenkező esetben olyan problémák fennállására kell számítanunk, amit már nem lesz olyan egyszerű megoldani. Jobb, ha előre gondolkozunk, és egy kis fáradtságot vállalunk be a későbbi nagyobbak helyett.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata