Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A féltengely javítása az autóknál

Nagyon sok olyan alkatrész található az autókban, amelynek javítása szakértői segítséget igényel. Van olyan rész is, amelyeket a kevésbé hozzáértők is szervizelni tudnak, azonban az olyanok, mint amilyen a féltengely, hozzáértést igényelnek. Azok a szerelők, akiknek nincs túl nagy tapasztalatuk, általában csak segítséggel vállalják el a bonyolultabb munkálatokat, úgyhogy, ha csak tehetjük, válasszunk olyant, aki nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Fontos a szakértelem

Természetesen minden szerelőben meg kell bízni, és teljesen ráhagyni a munkát, viszont ha nekik is több időt és energia ráfordítást vesz igénybe a folyamat, akkor nő az ár is. Ráadásul egyáltalán nem kellemes, ha sok ideig kell várni. Az autó általában egy olyan dolog, amelyet intenzíven használ az ember, és nem előnyös, ha az nem funkcionál huzamosabb ideig. Ha az olyan részeivel van baj, mint a féltengely, akkor kiemelten fontos, hogy azonnal cselekedjünk, mert ez a meghibásodás elég komoly dolognak számít, és ha halogatjuk az orvosolást, akkor az súlyosabb következménnyel is járhat. Az új autóknál természetesen sokkal kisebb arányban fordulnak elő ezek a problémák, mint a régebbieknél. Ez annak köszönhető, hogy az idők során, mint minden más összetevő, ez is elhasználódhat. Az emberek általában elhanyagolják a féltengely karbantartását, mert azt hiszik, hogy ez nem olyan fontos dolog. Amíg a többi kis részecskére kiemelt figyelmet fordítanak, ezzel nem törődnek. Az évek során pedig nagyon fel tud gyűlni az ilyesmi, és legtöbbször ez okozza a meghibásodást.

A féltengely működése

Ahhoz, hogy figyelmet fordítsunk erre az alkatrészre, tisztában kell lennünk azzal, hogyan is működik. Ez a szerkezet a hajtásláncban van, és szerepe, hogy közvetítse a nyomatékot a sebességváltótól egészen a kerekekig. Sok esetben nem konkrétan a tengely hibásodik meg, hanem a körülötte levő csapágyak. Ez egy szerencsés eset, mivel ezeket nagyon egyszerűen ki lehet cserélni, és nem is kerülnek olyan sok pénzbe. A meghibásodásokra egy kattogó hang hívja fel a figyelmet, amelyet akkor hallunk, ha a kormányt teljesen elfordítjuk, és beindítjuk az autót. Ilyen esetben rögtön el kell menni egy szervizbe, hogy igényeljük a szerelők segítségét. Ellenkező esetben olyan problémák fennállására kell számítanunk, amit már nem lesz olyan egyszerű megoldani. Jobb, ha előre gondolkozunk, és egy kis fáradtságot vállalunk be a későbbi nagyobbak helyett.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.