fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A féltengely javítása az autóknál

Nagyon sok olyan alkatrész található az autókban, amelynek javítása szakértői segítséget igényel. Van olyan rész is, amelyeket a kevésbé hozzáértők is szervizelni tudnak, azonban az olyanok, mint amilyen a féltengely, hozzáértést igényelnek. Azok a szerelők, akiknek nincs túl nagy tapasztalatuk, általában csak segítséggel vállalják el a bonyolultabb munkálatokat, úgyhogy, ha csak tehetjük, válasszunk olyant, aki nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Fontos a szakértelem

Természetesen minden szerelőben meg kell bízni, és teljesen ráhagyni a munkát, viszont ha nekik is több időt és energia ráfordítást vesz igénybe a folyamat, akkor nő az ár is. Ráadásul egyáltalán nem kellemes, ha sok ideig kell várni. Az autó általában egy olyan dolog, amelyet intenzíven használ az ember, és nem előnyös, ha az nem funkcionál huzamosabb ideig. Ha az olyan részeivel van baj, mint a féltengely, akkor kiemelten fontos, hogy azonnal cselekedjünk, mert ez a meghibásodás elég komoly dolognak számít, és ha halogatjuk az orvosolást, akkor az súlyosabb következménnyel is járhat. Az új autóknál természetesen sokkal kisebb arányban fordulnak elő ezek a problémák, mint a régebbieknél. Ez annak köszönhető, hogy az idők során, mint minden más összetevő, ez is elhasználódhat. Az emberek általában elhanyagolják a féltengely karbantartását, mert azt hiszik, hogy ez nem olyan fontos dolog. Amíg a többi kis részecskére kiemelt figyelmet fordítanak, ezzel nem törődnek. Az évek során pedig nagyon fel tud gyűlni az ilyesmi, és legtöbbször ez okozza a meghibásodást.

A féltengely működése

Ahhoz, hogy figyelmet fordítsunk erre az alkatrészre, tisztában kell lennünk azzal, hogyan is működik. Ez a szerkezet a hajtásláncban van, és szerepe, hogy közvetítse a nyomatékot a sebességváltótól egészen a kerekekig. Sok esetben nem konkrétan a tengely hibásodik meg, hanem a körülötte levő csapágyak. Ez egy szerencsés eset, mivel ezeket nagyon egyszerűen ki lehet cserélni, és nem is kerülnek olyan sok pénzbe. A meghibásodásokra egy kattogó hang hívja fel a figyelmet, amelyet akkor hallunk, ha a kormányt teljesen elfordítjuk, és beindítjuk az autót. Ilyen esetben rögtön el kell menni egy szervizbe, hogy igényeljük a szerelők segítségét. Ellenkező esetben olyan problémák fennállására kell számítanunk, amit már nem lesz olyan egyszerű megoldani. Jobb, ha előre gondolkozunk, és egy kis fáradtságot vállalunk be a későbbi nagyobbak helyett.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata